View Single Post
Vechi 18.06.2009, 16:09:21
bogdan268 bogdan268 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.06.2009
Implicit

@antoniap
“Terfelirea unor nume celebre e o practica ce a prins amploare in ultimii ani.”
A menționa un nume celebru pentru a susține ideea că nu trebuie luptat prin orice căi împotriva homosexualilor este o terfelire doar din perspectivă credincioasă. Eu cred că îi ajută pe LGBT să/și apere drepturile, prin conștientizarea populației credincioase, care este convinsă tot mai mult că un homosexual se rezumă doar la aspectele din dormitor și acest grup de oameni duce la decăderea spirituală a societății românești, dacă ar avea mai multe drepturi decât au.

@orthodoxia.i.thanatos
“Psihiatria este contestată ca și știința” – este o propoziție FOARTE interpretabilă. Dar am promis că mă voi abține de la comentarii.

Într/o altă ordine de idei, nu ai înțeles pe deplin nedumerirea mea. Eu vroiam să spun că BOR are o putere extraordinară asupra societății românești, pentru că 87% dintre români sunt creștin/ortodocși, chiar dacă nu toți practicanți. Iar opinia BOR este lege pentru majoritatea românilor, astfel că dacă biserica se pronunță (fie și în treacăt sau mai puțin pertinent asupra unei chestiuni) românii își raliază atitudinea după cler. Iar dacă BOR a blocat articolul 200 și întotdeauna când este o polemică televizată sau în mass/media pe această temă afirmă că se opune, automat iese la iveală funcția de formator de opinie. Dacă faci un sondaj reiese clar că atitudinea lor este dată nu de cunoaștere imparțială a fenomenului și de declarația BOR sau a duhovnicului sau a parohului – care se pronunță fără ezitare împotrivă, deseori în totală necunoștință de cauză.
Astfel că majoritatea credincioșilor consideră că homosexualii trebuie ignorați, prigoniți, vindecați, fără să știe că sunt oameni cât se poate de normali, fără să știe că, uneori, fac lucruri mult mai bune decât așa/zișii credincioși.
Cu alte cuvinte Biserica induce voit o opinie deloc favorabilă asupra persoanelor LGBT.

@Pădurariucristi, Alexandrucror
Mi/e teamă că nu ați înțeles menirea acestui topic.
Căutarea lui Dumnezeu este un drum mult prea intim să/l discutăm pe forumuri. Este un proces tăcut și discret.
Rolul acestor întrebări nu constituie decât o vale pe care sunt nevoit s/o traversez. Este cunoșterea corectă a religiei în care m/am născut și despre care adepții ei consideră că este singura potecă prin care ajungi cel mai aproape de Dumnezeu. Nu încerc să/L cunosc pe Dumnezeu din 5 păreri însă ... voi cunoaște foarte bine ce părere au despre cuvântul Lui credincioșii ortodocși.
Reply With Quote