Daca voi spuneti si credeti ca "ecumenia" va va mantui, atunci "Traiasca Ecumenia!", desi dialogul cu heterodocsii nu a dus in cursul timpului decat la slabirea credintei ortodoxe, nicicum la intarirea ei.
Ar trebui sa retineti si in cazul ecumenismului maxima latina: "Experentia docet.", iar cum "experentia" in materie de ecumenism de-a lungul timpului a fost mereu contra-productiva Ortodoxiei slabindu-o, trageti voi, ecumenistilor, concluziile de rigoare!
Ptr. Fani: "Superb" portret ti-a creionat maestrul "Ortodoxia.y.thanatos" pe thread-ul "Ecumenismul si consecintele acestuia", voi, ecumenistii, fiind exact ce a zis candva pr. Arsenie Boca: "Cozile de topor ale Ortodoxiei", citat incheiat. Iar daca parintele Arsenie Boca avea o atitudine atat de glaciala asupra ecumenismului, inseamna, atunci, ca si atitudinea mea in ce priveste pe adeptii acestuia si pe heterodocsi, oricat de rece si distanta ar fi, este una sanatoasa, nu-mi tradez Ortodoxia doar de dragul de a-i convinge de nu stiu ce nici eu prea bine pe eretici.
Ereticii sa ramana cu ereticii si ortodocsii cu ortodocsii - acesta cred, e cel mai sanatos lucru pentru Ortodoxie. Iar ECUMENISMUL - o doctrina masonica - n-are decat sa fie abandonat - cui ii pasa ca un asemenea vierme isi da duhul ???
|