Mie nu mi-a spus nici un preot, nici duhovnicul si nici toti preotii pe care-i cunosc, si cunosc o gramada, ca ma pot impartasi inainte de nastere, fiind, de altfel, legata dinaintea ei cu 4 ani de zile. Daca mi-ar fi spus m-as fi dus cu incredere si cu credinta spre Sf. Impartasanie. Si, credeti-ma, am avut o nastere destul de grea si foarte dureroasa. In cele din urma am sarit de pe masa de nastere, de durere...nu mai puteam si, astfel mi s-a pus masca de oxigen.
Am auzit in maternitate cazuri de mame care au decedat pe masa de nastere, la unele supravietuind pruncul.
Excat cum spunea si Sofhia, preotii leaga, preotii dezleaga, acestia fac ce doresc dupa propriile conceptii, chiar si canoanele le talmacesc si le rastalmacesc dupa bunul plac. Iar noi depindem de judecata acestora, bine-nteles, insuflata de "duhul sfant".
Pacat ca acesti preoti sunt doar barbati, caci daca ar fi ei capabili sa perceapa cat de dureroasa este nasterea de prunci, poate nu s-ar manifesta cu atata aroganta. Ca sa nu mai vorbim de cresterea si protejarea copiilor, care se stie ca in mare parte reprezinta tot atributiile mamicii.