View Single Post
Vechi 18.06.2009, 22:06:47
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Am inteles ca Sf. Impartasanie o poate primi o femeie inainte de nastere, pentru eventualitatea in care aceasta poate deceda. Ei bine, eu consider ca aceasta Sf. Impartasanie o merita o femeie inainte de nastere, indiferent daca aceasta este supusa unui pericol evident, sau nu. Ea merita Sf. Impartasanie doar pentru durerea ce urmeaza sa o suporte,durere care te vlaguieste de forte ca un naufragiu instantaneu si indelungat, care nu poate fi exprimata in cuvinte, care, parca te coboara in cele mai dedesupt ale iadului, spalandu-ti astfel pacatele. Plus, maretia nasterii unei fiinte, poate fi aceasta rasplatita prin multumire si Impartasirea cu Sf. trup si Sf. sange al Mantuitorului, fiindca numai Dumnezeu poate face posibila crearea unei fiinte, o fiinta atat de deosebita cum este omul si ratiunea lui.
Ma doare, ma doare toata aceasta raceala inumana bazata pe dogme, pe presupuse legi care nu apropie oamenii de Dumnezeu, ci mai degraba ii indeparteaza. Oamenii, in neputinta si nimicnicia lor sunt insetati de Dumnezeu, trebuie sa-L primeasca asa cum pot ei concepe prin simplitate.
Sotul meu mi-a spus; "de ce mai ramai intr-o biserica care nu te satisface sufleteste ?"
Nu stiu, poate tocmai datorita libertatii mele de gandire, incerc sa departajez natura omului din biserica, cu credinta proprie, fiindca eu stiu ca Dumnezeu este in aceasta Bisericuta, dar mai ales in cea a inimii fiecaruia care-L cauta, atat cat poate omul sa horbocaie printre rugaciuni si dorinte.