Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56
Dupa invatatura SFINTEI BISERICI, pacatul este calcarea legii Dumnezeiesti,adica neimplinirea voii lui DUMNEZEU cuprinsa in poruncile sale( I IOAN 3,4). Pacatul este de doua feluri: 1- este un pacat cu care ne nastem fiecare dintre noi, pacatul stramosesc, de care ne curatam prin BAIA SFINTULUI BOTEZ . 2 Sunt apoi pacatele personale, adica pacatele care le facem fiecare dintre noi in parte. Pacatele personale la rindul lor sunt si ele de doua feluri: pacate usoare si pacate grele( sau de moarte) . "ESTE PACAT DE MOARTE... , DAR ESTE SI PACAT CARE NU ESTE DE MOARTE " ( I IOAN 5, 16, 17). Pacatele usoare slabesc numai, nu nimicesc cu totul legatura noastra cu DUMNEZEU; pacatele grele insa nimicesc legatura noastra cu EL si ne atrag pedepse din partea LUI. Totodata pacatele grele ne instraineaza si de semenii nostri.
|
te rog frate spune-mi cu cuvintele tale ce este pocainta?? cum trebuie sa vietuim sa o dobandim?? te rog spune-mi nu crezi ca pocainta adevarat se dobandeste doar prin smerenie???..vorbeste-mi despre asta te rog despre cum simti tu personal pocainta in inima ta...cum lucreaza ea....