@Orthodoxia.i.thanatos
“Apreciez modul inteligent si elegant prin care iti faci lucrarea” = ???!!!
N-am înțeles. La ce te refereai: la lucrarea de licență, la a “diavolului”, la lucrarea de militare pentru LGBT (de care nu aparțin), lucrarea de cunoaștere corectă și de la sursă a doctrinei ortodoxe ?
Întrebarea a unsprezecea.
Teoria evoluției reprezintă, în știință, cea mai bună dintre toate explicațiile privitoare la modul în care ne-am dezvoltat ca ființe vii. Evoluționismul (fie el teist sau ateist) nu se referă și la abiogeneză (modul în care am apărut). Marea majoritate a oamenilor de știință (fie ei români, francezi, ruși, indieni, chinezi, japonezi sau nigerieni) consideră adevărată această teorie, susținută d.p.d.v. științific. Dintre oamenii de știință care o contestă (foarte puțini numeroși) o parte o fac din convingeri religioase, fiind identificați credinței creaționismului științific – care încearcă să caricaturizeze, ironizeze dovezile care au fost invocate, iar ceilalți se leagă de aspecte strict punctuale aflate în “litigiu”, care, dacă n/ar exista, știința n/ar fi evoluat niciodată.
Este adevărat că teoria evoluției este considerată de creștin/ortodocși falsă din punct de vedere științific ?
Este adevărat că, din viziune ortodoxă, lumea a fost creată acum doar câteva mii de ani, universul, planeta, organismele vii și omul în doar șase zile (iar evoluția prin care au trecut este doar evoluția care s/a petrecut în cele câteva mii de ani), după cum reiese din interpretarea literală a genezei biblice ?
Este adevărat că se susține faptul că Noe a construit o arcă uriașă cu un compartiment pe măsura fiecărei pereche de viețuitoare, știindu/se faptul că pe Terra există (aproximativ) 500.000 de specii de plante și 1.500.000 de specii de animale ?
|