View Single Post
Vechi 19.06.2009, 14:42:33
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Da, nu contesta nimeni ca ei au o intelepciunhe, chiar clarviziune, dar anumite lucruri le stie numai fiecare om in parte.
Poti sa intrebi multe pe duhovnici, or fi stiind multe lucruri la modul teoretic, invatat la scoala, la lectia de anatomie, sau dintr-o carte, dar simtirea legata de anumite lucruri lumesti nu o pot avea.
Eu am oarece reticente si fata de preotii de mir.
Draga Sophia, eu iti multumesc pentru mesajul detaliat care clarifica putin mai mult divergenta mare dintre parerile noastre.

Mie sincer mi se pare ca ai o reticenta fata de preoti, fie ei calugari sau de mir, in ce priveste puterea lor de sfatuire.

Dar tu ai dat exemplul cu Hristos, ca nimeni nu e ca El in lucrurile astea, si partial iti dau dreptate. Dar nu trebuie sa uiti ca El a dat efectiv apostolilor si ucenicilor tot ce are El, ca El ne iubeste desavarsit, nu partial. Ce zicea Pavel? Mai bine este sa fiti ca mine, dar daca nu puteti, nu e pacat. Si cine a povatuit mai multi mireni decat el?

Mie mi se pare sincer si te rog nu te supara pe mine, ca aratam un soi de ingamfare, cand cautand smerenie capatam nemultumire: ala nu stie aia, ala nu stie aia, de parca duhovnicii ar trebui sa fie niste atotstiutori.

Mi se pare ca noi nu stim ce vrem de la ei: lor, Dumnezeu le da luminare in ceea ce conteaza, in drumul spre mantuire, ca sa ne dea sfatul, in ceea ce e important. Daca avem aceasta credinta, Dumnezeu ii lumineaza. Daca nu avem credinta asta, Dumnezeu nu le da gandul cel bun, ca doar nu zace acel gand ca apa intr-un vas din care duhovnicul scoate cu cana si ne toarna-n cap.

Asa ca eu cred ca daca noi ne ducem la duhovnic cu preconceptii de genul: nu se pricepe la casatorie, nici nu avem vreo sansa sa se priceapa. Ca repet, Dumnezeu le da si dupa smerenia noastra.

Asta e parerea si credinta mea, rog iertati-ma daca am zis prostii.
Reply With Quote