Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Sa intelegem ca fecioria nu mai este importanta si ca atat fetele cat si baietii isi pot incepe viata in afara casniciei?
Cam de la ce varsta crezi ca este plauzibil ca o fata sa isi piarda fecioria? Dar un baiat? Sa nu uitam ca odata inceputa viata sexuala fara a fi casatoriti, partenerii se schimba destul de repede si multi ajung sa se perinde prin viata copiilor nostri. Este acceptabil acest lucru?
|
Anca, iarta-ma, dar nu ai inteles nimic.
Eu nu pledam pentru pierderea fecioriei inainte de casatorie la tineri, eu ziceam ca exista din partea unor barbati (da Bogdan, ai dreptate, a unora doar) ipocrizie pentru ca ei asteapta de la viitoarea lor sotie sa fie virgina cand ei nu sunt si nici nu-si pun problema ca ar fi important sa se pastreze virgini pentru viitoarea lor sotie.
Cel mai frumos, cestineste, idealul ar fi ca amandoi sa se pastreze, sa astepte pana la casatorie, dar daca unul a gresit inainte nu inseamna ca totul s-a sfarsit pentru el. La Dumnezeu este iertare, nu?
Din pacate din ce aud eu de la baietii 'mei' este ca daca o fata din acest mediu isi pierde fecioria (chiar prin viol!!) ea este pierduta pe vecie, nu mai vrea nimeni sa se casatoreacsa cu ea (nimeni din neamul lor fireste, dar cum ei traiesc cam in ghetto asta e grav pentru ea...) In schimb, daca un baiat se distreaza cu alte fete nimeni nu se socheaza si nu este un impediment pentru a se putea casatori (cu o fecioara, evident..)
Asta vroiam sa spun.