View Single Post
  #40  
Vechi 20.06.2009, 12:05:38
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.448
Implicit

O minune savarsita de Sfantul Nectarie in iulie 2006.

Marturia unei preotese din Sibiu


Sunt o ființă fericită! Fericită în primul rând pentru că Preabunul Dumnezeu m-a învrednicit să-L cunosc din fragedă pruncie, că a îngăduit să port numele Preasfintei Maicii Sale, apoi că mi-a dăruit bucuria maternității, prin cele trei fetițe minunate: Anastasia (5 ani), Daria (3 ani) și Nectaria (1 an) și că în cele mai grele momente ale vieții m-a purtat El Însuși pe brațe prin sfinții Săi, pe care i-a rânduit făcători de minuni și doctori fără de arginți tuturor celor care îi cheamă cu credință în ajutor.

Am văzut cu ochii mei fapte minunate săvârșite de unii dintre acești <> care, deși mutați cu sufletul la cer, n-au uitat de noi cei de pe pământ, ci fie și-au lăsat trupul îndumnezeit drept altar de închinare izvorâtor de tămăduiri trupești și sufletești, fie au lăsat ca prin prăznuirea lor sau prin simpla pomenire a numelui lor, binecredincioșii aflați în nevoi, să-și găsească de îndată izbăvirea. Aș aminti aici pe cei față de care nutresc o evlavie mai deosebită datorită grijii lor speciale față de noi: Sfântul Mare Mucenic Mina – izbăvitorul de pagube și aducătorul lucrurilor furate sau pierdute, Sfânta Mare Mucenița Varvara – patroana copilăriei mele, Sfinții Mucenici Gurie, Samona și Aviv (+ 15 nov, Edesa), Sfinții Rafail, Nicolae și Irina din Lesbos (+1463; martirizați de turci) și, nu în ultimul rând, SFÂNTUL NECTARIE al Eghinei, grabnic ajutătorul și aducătorul de blândețe, pace și bucurie în case și în suflete.

Demn de remarcat este faptul că deseori sfinții ne caută ei pe noi, înainte ca noi să dăm de ei. Așa s-a întâmplat cu Sfântul Nectarie: “m-a căutat” în anul I de Facultate prin cineva care dorea o traducere succintă a vieții Sfântului din franceză în română. Atunci auzisem pentru prima dată de acest mare taumaturg dăruit de Dumnezeu grecilor și întregii lumi. Dar, din păcate, nu l-am pus la inimă. Am luat doar cunoștință de existența lui și l-am uitat. Au trebuit să treacă încă 10 ani ca să mă întâlnesc efectiv cu dânsul.

Și aceasta s-a petrecut pe 19 octombrie 2003, ziua în care am adus-o pe lume pe Daria. Înainte cu câteva ore de a naște (deși mai aveam încă o săptămână până la termen), printr-un telefon providențial, bunele și grijuliile mele surori mă înștiințează că Sfântul Nectarie ajută pe toate femeile însărcinate care se roagă lui să nască în mai puțin de o oră. Până în acel moment știam despre Sfânt că este vindecător de cancer. Nimic mai mult. Aveam să constat, la scurt timp, că dacă nu-l strigam pe Sfânt în chinurile cumplite ale nașterii, aceasta n-ar fi durat numai 50 minute – spre marea surprindere a mea și a personalului medical, iar eu nu aș mai fi fost acum în viață. Până la orele 22.00 nu am avut nimic, nici o durere. La 22.50 mă aflam deja în fața miracolului: o fetiță superbă, cu ten curat rozaliu, blondă, cu ochii albaștri... Nu-mi venea să-mi cred ochilor! I-am pus numele Daria pentru că 9 luni de zile mi-a stăruit în minte numele acestei Sfinte (+19 martie), dar încă pe masa de naștere fiind, nu am rezistat să nu-i făgăduiesc Sfântului Nectarie că dacă Dumnezeu îmi va mai dărui o fetiță îi voi pune numele lui.

Timpul a trecut ...și în primăvara anului 2005 eram din nou însărcinată. Ce-i drept, aceasta mă luase pe nepregătite. Planurile mele de viitor se îndepărtau unul câte unul, semn că voia lui Dumnezeu era alta. Starea de rău general, grețurile teribile, durerile abdominale m-au îndreptat, vrând-nevrând, spre medicul ginecolog care, în urma unei ecografii, a declarat soțului meu: “Soția dumneavoastră are o sarcină extrauterină. Trebuie neapărat operată, altfel există riscul ca una din trompe să explodeze, iar doamna să ajungă în stare de șoc la spital. Mâine dimineață o voi opera chiar eu. Vă aștept cu o confirmare”. Am rămas cu gura căscată. Nu am putut lua nici o decizie imediată. Și cum oare aș fi acceptat operația când știam că aș săvârși un păcat la fel de mare precum avortul? Am ajuns acasă bântuită de gânduri și de mustrări de conștiință : “Să fie o atenționare a lui Dumnezeu că nu am primit de la bun început <> cu bucurie, cu liniște, cu recunoștință, că m-am întristat, că m-am descurajat? De ce a îngăduit pentru mine această încercare? Sigur, am greșit! Acum ce voi face? Voi avea atâta credință încât să merg înainte așteptând clipa fatală și lasându-mă cu totul în mâinile Știutorului a toate? Te-am mâniat, Doamne, iartă-mă!” – strigam în străfundurile ființei mele. Și mi-am amintit din nou de Sfântul Nectarie. „Îl voi lua ca mijlocitor. El e cel mai potrivit pentru situația în care mă aflu. De va voi, va putea preschimba răul în bine...“ – mi-am spus cu o oarecare vioiciune de spirit. M-am așezat în genunchi și i-am citit acatistul cu lacrimi, rugându-l stăruitor să-l treacă pe copilaș “pârleazul”, aducându-l în mediul lui propice de dezvoltare. Ce nu e cu putință la Dumnezeu? După acest “botez” al conștiinței m-a împins sufletul să-i făgăduiesc încă o dată că, dacă va decurge totul firesc, copilașul îi va purta numele, iar minunea o voi propovădui verbal și în scris ca să cunoască toți cât de “minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi”. După 48 de ore m-am prezentat cu un bilet de urgență la un alt doctor pentru o nouă ecografie. Nu mai aveam cum să stau liniștită acasă. Am intrat cu prioritate, și, după efectuarea examenului clinic de rigoare, doctorul mi se adresează zâmbind: “Despre ce urgență e vorba? Sarcina este absolut normală, la locul ei...Totul e OK”. Am tresărit de uimire... Bătăile inimii mele se armonizau într-un dans înălțător cu bătăile grăbite și vesele ale micuței inimioare. Am răsuflat ușurată și profund mulțumită. Parcă mă întorsesem dintr-o bătălie. Purtam steagul biruinței obținute de marele meu binefăcător, Sfântul Nectarie, al cărui nume îmi revenea necontenit pe buze.

A sosit cu pași repezi și praznicul Sfântului (9 nov), zi în care am purces spre racla cu părticica din sfintele sale moaște, adăpostită de Biserica Spitalului TBC din Sibiu. Până în acea zi nu am știut că Sibiul are o asemenea avuție. A avut grijă Sfântul și de data aceasta să ne cheme la el ca să-l putem “îmbrățișa” prin rugăciune. Nașterea era programată la sfârșitul lunii, dar mă bucur să cred că Sfinții Gurie, Samona și Aviv “s-au înțeles” cu Sfântul Nectarie să aibă și ei o contribuție la fericitul eveniment. Am născut chiar de praznicul lor (15 nov), în prima zi a Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. La ora 10.00 dimineața, când s-au întețit durerile, m-a sunat sora mea cea mică încredințându-mă că imediat va începe să citească Acatistul Sfântului Nectarie. La 10.30 punct, când ea a terminat Acatistul, și-a făcut apariția “zâna zorilor”, minunata Nectaria, care, printr-un țipăt unic și de neuitat, ne dădea de veste că a părăsit întunericul pântecelui matern, dornică de lumina neînseratului soare. Încă nu coborâsem de pe “masa de jertfă” când a trebuit să depun mărturie despre adevăratul nostru Salvamar. “Nectaria sau Nectarina?” – mă întreabă doctorul mirat. “NEC-TA-RIA!” – îi răspund silabisit și complet epuizată. “Dar ce nume e ăsta? N-am mai auzit...”. Pe moment m-a ispitit gândul să-i dau un răspuns simplu, real și străin de tainică realitate a comuniunii noastre cu lumea cerească (ex: “în compensarea amărelilor groaznice pe care le-am avut în timpul sarcinii...”), dar conștiința nu m-a lăsat: “De la Sfântul Nectarie, care a vindecat-o pe fetița mea cea mare de o boală grea și care m-a ajutat la naștere...” “Cine e? E mort sau viu?” – continuă să mă interogheze uimit doctorul. “Și una și alta. E un sfânt al secolului trecut, ale cărui sfinte moaște se află în insula Eghina din Grecia și o parte chiar la noi în țară. A fost profesor, mitropolit, sfânt!...”. “Și cum comunicați: în greacă sau în română? Știe și limba română?”. “Știe toate limbile pământului, domnule doctor!”. “ Ei, lasă-mă! Cum așa?”. L-am lăsat..., dar în grija Sfântului Nectarie, să-l călăuzească cum știe el spre adevăr.
Reply With Quote