Daca tu crezi ca acest gand te va tulbura toata viata, evident, trebuie sa cauti pe altcineva (nu sa-i faci viata ei ..si tie.. un chin)
Dar eu cred ca nu te va tulbura.
Curatia unei femei este data si de altceva, nu doar de un himen intact. Citeste despre viata Sf. Maria Egipteanca, este impresionanta. Dumnezeu iarta orice unde exista parere de rau.
Pe de alta parte, pacatul si desfranarea pot exista si in patul conjugal (chiar daca femeia era fecioara inaintea casatoriei).
Nu vreau sa te supar, dar nu cred ca iti sunt de folos gandurile astea!
Pot sa inteleg gelozia si durerea ca nu esti persoana cea mai importanta din viata ei.
Dar tu esti sincer cu tine?
Pacatele ei le plangi? Sau te chinuie mandria? Ti-e teama sa ai incredere in ea? Te simti in nesiguranta (a fost cu altul, poate va fi din nou)? Simti ca meriti mai mult (eu curat- ea pacatoasa)?
Daca ai gandurile de mai sus, nu faci decat sa strangi pacate. O iubesti cu adevarat? (Observi intrebarea? "o iubesti" am zis, nu am intrebat daca are calitati!) Atunci ai incredere in ea!
Crezi ca ti-a scos-o Dumnezeu in cale? Multumeste-I si ai incredere.
Eu nu cred ca exista ganduri de la Dumnezeu care sa te arda pe dinauntru, cum spui. (Eu cunosc gelozia.. intr-adevar arde rau, nu te lasa nici ziua, nici noaptea sa te odihnesti). Roaga-te Maicii lui Dumnezeu sa indeparteze gandurile pacatoase.
|