View Single Post
Vechi 22.06.2009, 01:09:26
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Omul care traieste dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu

Doamne-ajuta!

Parintele Rafail Noica spunea intr-o conferinta ca este posibil ca notiunea de FRUMOS sa fie chiar mai larga decat cea de BINE. Daca plecam de la aceasta supozitie - pe care si eu o impartasesc - atunci am putea spune ca OMUL FRUMOS este OMUL BUN si inca ceva. Acest ceva il regasim cu precadere la cei care s-au apropiat cu adevarat de Dumnezeu.

Si pentru ca vorbim despre OMUL FRUMOS, ieri am luat parte la Sfanta Liturghie la Sf Spiridon. Sfanta slujba a fost condusa de Episcopul Macarie, Episcop al BOR pentru tarile din nordul Europei. Am trait senzatia ca vad un om frumos. Il mai vazusem la Tv Trinitas si fusesem placut impresionat de domnia sa, dar nu atat incat sa il pot include in aceasta categorie. Multumesc lui Dumnezeu ca are in continuare mila de mine si mi-a facut asemenea dar, sa plec de la biserica cu sufletul plin de intalnirea cu inca un OM FRUMOS.

Probabil ca OMUL FRUMOS este cel in inima caruia Tatal, Fiul si Sfantul Duh se pot odihni. O osmoza divina care iradiaza intr-un fel pe care il putem simti, dar cu foarte mare greutate il putem (daca putem?!) exprima in cuvinte.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote