Citat:
Īn prealabil postat de mq
Citat:
Īn prealabil postat de ancah
Sfintii nu contrazic biblia, ci o explica. In ciuda limbajului relativ simplu folosit in biblie, intelesurile ei sunt profunde si necesita aceasta interpretare din partea detinatorilor de Duh Sfant, care sunt sfintii.
|
Stai sa vezi ce zice Ioan Gura de Aur in omelii la facere. Contrazice mult Geneza.
Nici nu pot sa reproduc aici, asa de aberant imi pare. Si nu te supara, cu toate ca e un sfant, foloseste mult ratiunea in omeliile sale si mai ales presupuneri mai mult sau mai putin fondate.
Sunt curios sa vad daca alti sfinti parinti interpreteaza la fel aceste lucruri. Daca da, atunci o sa ma aplec mai mult asupra ideii lui Ioan Gura de Aur, daca nu, atunci o sa iau exclusiv Bibilia ca si ghid.
|
mq: Am citit si eu omiliile,( ar fi trebuit sa le fi citit de la inceput) dar nu am gasit nici o contrazicere. La ce te referi? Tot ce se afirma este foarte logic. Nici nu avea cum gresi Sf. Ioan Gura de Aur. Sa ne smerim si sa ne indoim in primul rand de noi, caci Sf. Ioan Gura de Aur nu face decat sa arate mare intelepciune a lui Dumnezeu.