Citat:
În prealabil postat de razvan_m
Numai ORTODOCSII se pot mantui, in masura in care membrii asa-ziselor "celorlalte confesiuni crestine" au auzit de Ortodoxie, insa nu vor sa renunte la erezia lor, falsa lor credinta crestina.]
Doar pentru o infima parte din ceilalti membri ai acelor "confesiuni crestine", care cu adevarat n-au auzit de Ortodoxie, insa fac cele ale Ortodoxiei, exista posibilitatea mantuirii. Pentru restul? Exista numai mandrie...mandria de a nu trece la Ortodoxie, desi stiu ca e credinta cea singura mantuitoare si completa, celelalte credinte fiind toate un amestec de adevaruri teologice si invataturi/erezii omenesti.
|
[COLOR=darkred]Cat de straine mi se par aceste cuvinte de dragostea adusa de Hristos.[/COLOR] Crezi tu, oare, ca Evanghelia trebuia sa fie ceva de genul: "Doar voi, Apostolii, sunteti buni si sfinti. Restul, vamesi si desfranate sunt nenorociti si rai. Sunt mandri si vrednici de iad." Nu este chiar acesta cuvantul Evnagheliei, desi adesea patimile lor sunt luate ca lucruri vrednice de pedeapsa.
[COLOR=darkred]Evanghelia e adusa de Hristos mai ales acelora, "celor bolnavi".[/COLOR] Mai ales drahma cea pierduta, oaia cea ratacita si Fiul Risipitor sunt mai de bucurie Tatalui.
Te rog mult, citeste
[COLOR=darkred]Pilda Fiului Risipitor[/COLOR]. Te vei folosi mult de ea.
Si nu te mahni pe mine. Nu caut lupta in cuvant, caci este o lupta penibila.
Iar daca tot nu ati citit articolul, mai il pun inca o data...
[COLOR=darkred]Ortodoxia poate deveni Ideologie[/COLOR]
Dragostea nu este cadere din dreapta credinta, nu este anulare a randuielilor de 2000 de ani, nu este rugaciune cu ereticii, ci doar implinirea lucrarii lui Hristos.
[COLOR=darkred]Daca pastrarea dreptei credinte ne impietreste inima fata de "cei bolnavi si straini" si ne face sa cadem din dragoste, totul este in zadar.[/COLOR] "Si diavolii cred si se cutremura", zice Apostolul Petru.