Si eu sunt categoric pentru iertare; dar daca glasul constiintei iti spune ceva, te avertizeaza, trebuie sa iei in considerare acest lucru.
Totusi nu noi avem ultimul cuvant de spus, ci duhovnicul.
Chiar imi place ca acest tanar sta si judeca situatia din toate punctele de vedere si nu se arunca cu capul inainte intr-o relatie, care l-ar putea costa mai tarziu mantuirea.
Poate ar trebui sa ia exemplu si alti tineri.
Daca ar exista si alti tineri, care ar aprecia fecioria fetei, si ar prefera o fecioara, nu o femeie cu experienta ca viitoare sotie, atunci si fetele ar sta putin pe ganduri inainte de a-si-o pierde. In tarile vestice, dar acum si in Romania este moda ca in jur de 15 ani, mai devreme sau mai tarziu, sa-si inceapa viata sexuala. Cu cat e mai tanara fata, cu atat e mai predispusa la schimbarea partenerilor. Aud in jurul meu, ca la 15-16 ani prietenia cu un baiat, implicit relatii intime, dureaza cam o luna; si daca un an are 12 luni, faceti singuri socoteala...
Fecioria este si ramane un lucru de pret, caci prin unirea celor doua trupuri, un singur trup se face. Ma intreb ce se intampla cand cineva are mai multi parteneri, care e "compozitia" acelui trup?!?
Acestea fiind spuse, nu indemn la o despartire de a cea fata, care regreta fapta ei si prin spovedanie, i se va si ierta. Trebuie actionat cu intelepciune. E posibil, ca indepartandu-te de aceasta fata si neiertand-o, sa dai pe viitor de alta cu si mai multa "experienta".
Dar, repet, duhovnicul sa spuna cum e bine.
|