mantuirea prin alte religii?
Am gasit in librarii o carte instructiva: Ereziile contemporane de Arsenie Vliangoftis (nu am detalii despre autor).
Printre cele expuse in carte, exista si ideea ca unul din scopurile actuale ale adeptilor new age este confuzia
Astfel, nu este urmarita golirea bisericilor, ci umplerea lor cu oameni care cred ca toate religiile sunt cai diferite catre acelasi scop. (Iisus dezminte acest lucru, spunand: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata)
Un alt mod de a semana confuzie: crede ce vrei, dar sa nu fii marginit, adica sa nu crezi ca doar tu ai adevarul. In mod subtil ne este zgandarita mandria (esti ingust la minte, spun adeptii new age, daca tu crezi ca doar in ortodoxie este adevarul si restul lumii este in bezna).
Asa sa fie? Eu cred ca intr-adevar doar in Biserica ortodoxa se poate gasi adevarul. Iisus Hristos este Lumina lumii.
Alta sursa de confuzie: dupa ce "crestinul" accepta ca si in alte religii exista mantuire, va fi convins ca el nu are dreptul sa impiedice dezvoltarea spirituala a altora. I se va spune ca a impiedica drumul unuia pe calea pe care a ales-o este un pacat! Altfel spus, in new age, pacatul este a impiedica dezvoltarea spirituala a sinelui sau a altora (departe de conceptia crestina despre pacat). Chiar daca ei vorbesc despre Iisus Hristos (si fac asta des), Il prezinta ca pe un initiat, nu ca pe Fiul lui Dumnezeu care s-a rastignit pentru iertarea pacatelor noastre.
(recomand cartea, analizeaza multe idei new age care s-au raspandit intre crestini)
|