View Single Post
Vechi 23.06.2009, 21:46:53
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Femeile nu au voie sa intre in altar. Stiu.
Nici in afara slujbei?
Uite Sophia, aici ti-ai raspuns singura la toate aceaste intrebari. STIM! ca nu e bine dar totusi o facem... de fapt in asta consta toata "problema" dezbatuta pe acest topic. Cred ca mai bine era sa intrebam asa, Stiu ca NU am voie dar eu VREAU sa intru. Si vreau sa intru pentru ca ma cred egala cu barbatul.. Si nu ma refer doar la tine Sophia ( am manact lamaile intre timp si am pierdut dulceata) ci vorbesc in general. mentalitatea acesta de a considera ceea ce nu ne convine ca pe ceva gresit este des intalnita pe forum (si nu, numai ). Daca ar fi sa dau iarasi exemplul meu (si ptr ca nu stiu teologie si canoane ma rezum la mine insumi) ti-as spune ca acum 11 ani cand fata mea avea 2 anisori a intrat din neatentia mea in Altar dupa parintele S. sa-i dea sa manance bomboane din punguta ei. Pentru asta eu am primit canon sa fac 100 de metanii desi eram operata la coloana de cateva luni doar. Deci o spun pe pielea mea, e PACAT. Eu cred ca nu e atat de grav ca NU poate intra femeia in Altar. Daca vrea sa se atinga de Hristos (ptr ca bnuiesc ca pe Hristos iL cauta in Altar) poate sa o faca in fiece clipa prin rugaciune. Hristos nu trebuie cautat intre ziduri, nu trebuie cautat in afara ci in noi. Sincer, nu sunt de acord cu obiceiul de a trece tot poporul prin Sf. Altar la sfintirea unei Biserici. Si nu dintr-o evlavie habotinica ci ptr ca asa se cuvine. Asta e parerea mea. Nu e vorba de desconsiderarea femeii, nu e vorba de egalitate ci de smerenie si evalvie. Atat tot. Daca e sa dezbatem de ce barbatul ..ca cu ce este el mai sus decat femeia..putem vb pana maine dimineata.. Motive, indreptatiri se gasesc.. Si in inchiere va spun. Eu femeie fiind (chiar daca am id de barbat) chiar daca mi-ar cere parintele sa intru NU as intra. Maine poimaine (Iarta-ma Stapana) vom spune ca de ce nu am voie in Athos? Cu ce sunt barbatii mai sus?? Cred ca radacina acestor "intrebari" este MANDRIA
Reply With Quote