View Single Post
Vechi 23.06.2009, 22:30:31
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Fix asta spuneam si eu de la inceput: daca preotul la el in biserica da voie si binecuvantare, se pot multe. Asta este concluzia.
Pe urma: nu-mi doresc sa intru in altar (nici n-am intrat vreodata) si nici sa ajung in Athos. Nici nu vad de ce este asa grozav Athos-ul pentru ortodoxie. Da, este visul calugarilor probabil.
Mi-as fi dorit doar ca femeia sa poata face mai multe in biserica, dar nu are importanta.
Si nu nu-mi doresc sa se poata hirotonisi femeile.
Discriminarea si nedreptatea nu stau (numai) in aceste lucruri.
Poate se vor schimba vreodata, cine stie. Inca o data, nu e vroba de feminism, ci de respectul acordat femeii.
Nu judec pe nimeni, in cazul lui Geo cred ca ar fi un calugar bun. Preot nu stiu, iar duhovnic nici atat. Cred ca ar produce multa frica oamenilor si i-ar indeparta, daca nu se pondereaza in gandire si vorba.
Cel mai greu cred ca ii va fi cu sotia, dar poate gaseste una potrivita lui.

Eduardd - imi pare rau de intamplarea ta si mi se pare exagerat anonul. Stia parintele ca esti operata? Si pentru o bebelusa...!
Doamne mare!
Nu, eu nu ma consider egala cu barbatul. Exista lucruri care difera de la unul la altul si e firesc. Sunt domenii in care insa suntem egali, chiar si in cadrul bisericii.
Nu-mi doresc de fapt decat sa nu mai fim considerate "murdare" si ca pangarim lucrurile sfinte. Si asta n-are a face cu lipsa de smerenie si mandria.

Si Eduardd - ca este gresit ceea ce nu ne convine noua, este de multe ori asa. Sunt unele lucruri unde judeca individul din noi si atunci da, nu ne convine si asta nu inseamna ca este gresit.
Dar asta cu femeia "murdara" este ceva care se refera la jumatate din omenire si chiar nu este normal si nu a lasat Dumnezeu asa.
Omul (barbatul) a hotarat asta singur, acum 2000 ani. Asta este adevarul.
Reply With Quote