View Single Post
Vechi 20.01.2007, 14:17:42
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mq
Ancah,

Da, Ioan Gura de Aur e constistent in ce zice el,in punctul lui de vedere. Dar interpretarea de la care pleaca este ca Adam avea inainte si dupa muscatura aceeasi cunoastere a binelui si a raului. Iar pomul cunoasterii nu reprezinta nimic, nu el le-a dat cunoasterea, o aveau dinainte, numai ca prin muscatura (neascultare) Adam si Eva au avut ocazia sa fie pedepsiti si astfel cunoasterea binelui si a raului se materializeaza , e inteleasa mai profund, capata sens mai accentuat prin pedeapsa.

Mie mi se pare o explicatie trasa de par. Mai ales ca Ioan Gura de Aur nu introduce in discursul sau cateva din versetele cruciale din Geneza( cum ar fi 3-22, cel cu "a ajuns ca Noi", si cel putin inca unul pe care nu mi-l amintesc acum).

Ceea ce trebuie eu sa fac, este sa vad daca toti sfintii parinti merg pe aceeasi idee. Am auzit pe aici ca "a ajuns ca Noi" ar fi o ironie, ideea preluata de pe la un sfant parinte. O sa gasesc si asta. Daca constat ca sfintii nu au o imagine unitara asupra Genezei, o sa-mi formez propria mea teorie. Este ce spuneam eu inainte: pot fi gasite multe interpretari echivalente sau nu ale aceleasi idei din Biblie, numai una sau nici una dintre ele fiind corecta. Pe care o alegem atunci ? Eu zic pe nici una. Sa ramanem lipiti de Bibilie (lucru pe care il recomanda pe undeva si Ioan Gura de Aur).
Pardon Adam inainte sa muste din mar nu cunostea raul cunoastea binele
Pentru ca pamantul isi dadea roadele sale singur in paradis{eden} totul erea intr-o armonie dar dupa ce a muscat din mar din cauza neascultarii si Eva si Adam au dat de belea
Adam a trebuit sa munceasca pamantul ca sa isi dea roadele Eva a trebuit sa nasca in dureri etc etc
Eu cred ca Sf. Ioan Gura de Aur este un Mare Sfant iar noi nu-l ajungem nici in varful unghiei ...nu cred ca este potrivit ce aud ca se spune despre Sfantul Ioan aici
Asta este un Forum ortodox? ...sau ce este?
Reply With Quote