Interesante nu sunt articolele ( Pentru un fanatic si schizofrenic orice fel de manifestare artistica este o conspiratie impotriva lui)
Interesante sunt comentariile pentru care-ti multumesc si invit pe toti sa le rasfoiasca
O frintura dintr-un dialog interesant
Comentarii
1.cheinrich a zis,
09/11/2008 la 1:06 PM
Extraordinar d-le parinte. Trageti tare! Ecumenismul o mare necunoscuta pentru dvs…. Lasati pictura lui Michelangelo, Capela Sixtina, ramane oricum o capodopera a artei universale … sau poate o incadrati si pe ea in categoria artei freudiene. Eu nu vreau sa polemizez cu dvs., blogul meu are alt specific, dar m-a intrigat modul asta de abordare. Apropos, catolicismul, protestantismul nu sunt secte ci confesiuni crestine la fel ca si ortodoxismul.
2.admin a zis,
09/11/2008 la 1:09 PM
Va simtiti cumva lezat ? Ma intreb carei confesiuni apartineti, caci Bisericii se pare va opuneti.
3.cheinrich a zis,
09/11/2008 la 7:51 PM
Ma opun acelor slujitori ai bisericii care in loc sa propavaduiasca intelegerea intre toti fiii Domnului indiferent de credinta pe care o au, profereaza vrajba, sunt intoleranti si chiar mai rau colaboreaza cu Necuratul ( a se vedea preotii colaboratori ai Securitatii ceausiste, care acum vor sa se sustraga de la “pedeapsa” umana cu sprijinul Parlamentului).
4.admin a zis,
09/11/2008 la 7:58 PM
Cei care au colaborat, este treaba lor. Noi vorbim aici de altceva. Fii Domnului nu pot fi decât cei care fac Voia Sa. Ortodoxia este singura, care face cunoscută, completă și neschimbată, Voia Domnului. Iar asupra pericolelor care ne pândesc din partea dușmanilor lui Dumnezeu, trebuie să relatăm, ca lumea să știe de ce să se păzească. Vedeți starea degradantă în care se află Apusul !? Dacă nu-i desconspirăm, vor face același lucru și la noi în țară.
5.cheinrich a zis,
09/12/2008 la 6:20 AM
Am zis ca nu polemizez si totusi….. Occidentul nu se afla nici pe departe intr-o stare degradanta. Din contra, este cea mai civilizata societate umana de pana acum. Libertatea de gandire si de actiune in anumite limite, firesti pentru o democratie, sunt cele mai de pret castiguri ale unei societati civilizate. Ce vreti sa desconspirati? Faptul ca exista oameni de alte religii sau atei si care impartasesc alte valori spirituale sau morale? Nu veti reusi niciodata sa-i puneti pe toti in acelasi pat a lui Procust! Dvs. ca slujitor a lui Dumnezeu ar trebui sa scoateti in evidenta valorile credintei, nu sa faceti pe detectivul sau jandarmul “deconspirand”. Oamenii vor veni catre cei care-i conving prin “fapte pozitive” si nu pentru ca arunca cu pietre in dusmani.
................
samd
|