View Single Post
Vechi 24.06.2009, 23:52:50
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Am urmarit acest topic si postarile multora. Constat ca deja pierdem mult din vedere ca intre genuri: feminin si masculin exista o complementariate si nu o concurenta.
Daca se vorbeste despre preotia sacramentala exclusiva a genului masculin, aceasta produce o inegalitate? Maica Domnului care nu a indeplinit misiuni sacramentale a fost intr-un raport de inferioritate fata de Apostoli?
Pentru Biserica primara existau diaconite care indeplineau anumite misiuni sacramentale- participau la botezul persoanelor mature de gen feminin si chiar administrau Taina Mirungerii. Ar trebui sa ne intrebam daca misiunea lor ar mai fi potrivita pentru vremurile de astazi.
Cred ca din dorinta de a aduce egalitate intre feminin si masculin nu facem altceva decat sa vorbim despre concurenta si nu complementaritate.
Sunt de acord cu tine.
Dar nu e vorba aici de hirotonia femeii, e vorba de intrarea in altar, a lor si a mmirenilor in general.
E adevarat ca Sophia intrebase si de diaconite. Eu cred ca ar trebui sa se reintroduca, cu o functie diferita, poate. Si in general sa se reintroduca mai multe functii pana la cea de preot, cum era in primele trei secole.