View Single Post
Vechi 25.06.2009, 09:36:22
eduardd
Guest

Implicit

Eu cred ca raspunsul a fost dat deja de Marius 22. Acum tine de evlavia fiecaruia (la urma urmei) daca intra sau nu in Altar (daca i se cere asta). Asa cum spunea un frate ca nu poate citit canonul in picioare (in perioada de dupa Paste) dintr-o evlavie ce tine de profunzimea sufletului fiecaruia..asa si cu Sfantul Altar. Cred ca tine de profunzimea inimii fiecarei femei. Am spus acolo la celalat topic ca daca femeie cere...atunci parintele din IUBIRE ii da binecuvantare. Dar cred ca mai folositor ar fi sa NU o ceara. Ci sa fie incredintata ca Hristos este pste tot, nu doar in Atar. Nu tot ceea ce cerem ne este de folos. Imi spunea cineva in privat ca cerem unele...apoi ne intrebam de ce ne imbolnavim..acum nu e judecata. Domnul stie pe fiecare..ce cere..cat cere...cum cere...de ce cere. Si eu am intrat la sfintire prin Altar, dar a doua oara nu am mai cutezat sa mai pasesc dincolo de Catapeteasma. Da, nu santem mai jos decat barbatii ptr ca si noi si ei primim Taina Euharistiei. Dar cred ca problema intrarii in Altar tine de profunzimea inimii fiecaruia..Si eu am vazut starete ( si nu, numai) in Altar la m-re pregatind cadelnita dar daca parintele i-a dat binecuvantare ptr acesta ascultare atunci tot el va raspunde de aceasta. Nu consider asta incalcare de canon ci doar aplicarea lui dupa nevointa dar in spiritul Iubirii Ortodoxe. Nu exceptiile fac regula..dragilor..nu execeptiile..problema e ca noi doar pe acestea le vedem.. Cat despre Sfintire si trecere prn Sfantul Altar..personal m-as bucura daca macar ne-am spovedi inainte si ne-am imbraca cuviincios. Nu intre doua "iesiri" la terasa ne-am opri si pe la Biserica. Dar..la urma urmei e bine si asa..pentru ca nu sti noi in ce moment lucreaza Hristos cu noi..
Reply With Quote