View Single Post
Vechi 25.06.2009, 11:35:20
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Cristiboss ia-o te rog mai moale.
Am voie sa pun intrabari ca sa aflu mai multe despre biserica si altar. Asta n-are a face cu intrarea femeii acolo. Acel subiect eu l-am incheiat. Mi-am explicat gandurile si intentia si gata.
Si i-am dat si dreptate si aparare lui Geo pana la urma.
Te rog mult sa-ti masori cuvintele. Nu stiu la ce te referi cu varsta mea si altele scrise acolo de tine. Eu n-am ranit pe nimeni in acest forum si daca mi-a scapat in amaraciunea mmea, mi-am cerut scuze.
Varsta - nu stim ce varsta are fiecare si in biserica se pare ca nici nu conteaza.
Vrei sa deschid un nou topic pentru a vorbi despre altar si constructia si sfintirea bisericii si altele asemanatoare? O fac.

Multumesc Fani pentru raspunsuri si Anca pentru incercarea de mediere.
Multumesc Windorin pentru mesajele interesante.

Revenind la tema ii raspund lui Fani:
Sunt lucruri pe care nu le stiu. De asta intreb.
Am ocazia sa vad cum este la catolici. Ei fac totul in vazul oamenilor.
Poate ca unii vor spune ca este taina si de aceea se lasa perdeaua si se inchid usile la altar ca sa nu vedem noi ce se petrece acolo.
Daca ar fi rau sa vedem si noi? Nu cred. Mie mi-ar place sa vad ce se intampla in altar ca sa inteleg si mai ales sa ascult rugaciunile de acolo ale preotului care totusi se fac si pentru noi sau in numele nostru. Asa cred cel putin.
Eu de ex. nu inteleg din cele citite toate acele lucruri legate de disc si particelele si impartirea lor si etc. Sunt atatia termeni arhaici, specifici. Daca as vedea ce face preotul poate as intelege.
Si daca nu mi-ar place si nu m-ar interesa tot legat de biserica, poate n-as mai fi credincioasa.
Reply With Quote