View Single Post
Vechi 03.02.2006, 09:40:15
Eugen Eugen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2006
Implicit

Pentru "daliapantelimon". Ai viata grea. Nu cred ca e bine sa te contrazici cu ei, pentru ca esti singura, iar invatatura si practica lor se deodebeste ca de la cer la pamant de a noastra. In afara de Biblie din care ei au facut un idol (mai precis din litera ei), nu mai au nimic. E adevarat ca se straduiesc sa duca o viata morala, dar numai pentru asta nu trebuia sa vina Domnul Iisus Hristos sa se rastigneasca. El a venit sa aduca focul Duhului Sfant, si, fiind constient ca noi prin puterea noastra nu putem face nimic, ne-a lasat Trupul si Sangele Lui ca sa ne intarim si sa ne sfintim. Poti sa constati si singura ca ei (baptistii) sunt departe de darurile Duhului Sfant, enumerate in Ep. catre Galateni (5, 22-26): bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, credinta, facerea de bine, infranarea etc. Simplul fapt ca te tachineaza arata ca nu le au, dar au rautate. Cat despre faptul ca vorbesc de Dumnezeu... credinta se arata prin fapte spune Sf. Ap. Iacov, iar nu cum spune "lucians" ca "cine vorbeste de Dumnezeu este din Dumnezeu". E o fraza goala fara sustinere, ca sa nu mai spunem ca "nu tot cel ce zice Doamne, Doamne, va intra in Imparatie". Credinta fara Taine nu sfinteste pe nimeni, ramane la nivel de autosugestie. Isi bat joc de ceea ce nu cunosc, pentru ca cinstirea sfintilor si a Maicii Domnului, vine din observatie, intarita de practica, ca sa nu mai spun ca dateaza de la inceputul crestinismului. Sf. Nicolae Velimirovici scrie o intamplare care am s-o povestesc pe scurt si din memorie.
In Rusia, unei mame i s-a imbolnavit grav copilul. Comisia de medici care l-a examinat nu-i mai dadea nici o sansa, unul singur a zis ca o sansa ar fi daca ar transpira. Disperata, mama s-a dus in alta camera, plangand. Pe perete avea o iconita a Maicii Domnului cu Pruncul, mai mult ca un tablou decorativ. A ingenunchiat in fata icoanei si s-a rugat: "Maica Domnului, tu stii ce inseamna sa-ti pierzi copilul, nu ingadui sa mi se intample si mie asta". In coltul ochiului Maicii Domnului a aparut o lacrima. Dupa ce s-a rugat, mama s-a dus in camera copilului si o, minune! copilul era ud de transpiratie, si in scurt timp s-a insanatosit.
Nu cred ca exista ortodox adevarat care sa nu se fi rugat Maicii Domnului si rugaciunea sa nu-i fie ascultata, pentru ca Maica Domnului nu lasa pe nimeni din cei aflati in necaz si nevoie. Aceste intamplari nestiute de multe ori, ne dau convingerea ca tachinarile altor "crestini" sunt opera diavolului. In ceea ce ma priveste, ca unul care am multi baptisti in neam, pot sa-ti spun ca de cand "s-au pocait" (vorba vine, ca pocainta inseamna sa-ti vezi pacatele tale, nu pe ale altora) au devenit plini de mandrie si rautate, asa ca nu ma mir ca nu esti scutita de aceste "roade"...
Reply With Quote