Subiect: ura
View Single Post
Vechi 26.06.2009, 12:30:29
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

...si pentru anna 21!

Intrebare:

Ati spus odata:Toate lucrurile se leaga si se dezleaga in Duh.Explicati-ne,va rog.

Parintele Rafail:

Da,am spus-o si pe asta.Tot ce face omul incepe in nevazut,adica in taina inimii tale.Cind ti-ai pus in inima " asta ",Dumnezeu a vazut.Si daca te-ai hotarit pentru " asta ",este f probabil ca acel lucru va incepe cindva sa se infaptuiasca in viata ta.

Uitati-va,dau o pilda: un monah mi-a spus intr-o zi:ma certasem cu un alt monah dintr-o alta manastire,si m-am cait dupa aceea,si am vrut sa-mi cer iertare.Dar nu mai voia sa stie de mine,asa era de ranit.Si mi-am zis:Ce sa fac ? Miine,poimiine trebuie sa plec,eu vreau sa ma apropii de Sfinta Impartasanie,iar eu am ranit pe fratele meu.Cum o sa ma apropii de Impartasanie,cum sa continui viata pocaintei mele,ca fratele meu nu ma mai primeste.Eu vreau sa-i cer iertare,si el nici nu vrea sa auda.

Si mi-am amintit de un cuvint din Liturghia Sfintului Vasile cel Mare - la pomeniri,dupa sfintirea Tainelor,cind spune: " Pomeneste,Doamne,pe cei pe care ai invrednicit sa imparateasca pe pamint,glasuieste in inimile lor cele bune pentru Biserica Ta si pentru poporul Tau."

Monahul si-a adus aminte de acest glasuieste,si a zis:

" Doamne,glasuieste in inima lui pentru pocainta mea;spune-i ca ma caiesc pentru ce am facut,ca-i cer iertare,si ca eu il iert."

Si mi-a spus:Data urmatoare cind l-am revazut,parca nu fusese niciodata " nor pe cer " intre noi,totul disparuse si impacarea noastra era deja facuta.

Cind am auzit cuvintul acesta,am sfatuit multe persoane in aceasta directie si aproape de fiecare data s-au intimplat minuni dintr-astea.

O monahie care era noua intr-o manastire spunea:

" Parinte! mi-e frica de toata lumea " ( era f sensibila si ranita,mai ales de monahia " cutare ",care era un pic mai in virsta si mai autoritara )
Imi zicea:
Cind intru in bucatarie,ma apuca groaza,nu stiu ce sa fac."

I-am spus sa se roage: " Doamne,spune in inima ei,pentru mine un cuvint bun".
Intr-o zi vine fugind catre mine:
" Parinte!Parinte! stiti ce s-a intimplat ? A venit maica " cutare ",si m-a apucat groaza si am zis: " Doamne,spune-i ca o iubesc!" si nu stiu Parinte,coincidenta sau altceva,dar s-a uitat frumos la mine,si mi-a zis ceva frumos.

Ultima oara cind am vazut-o,acum 1 an,avea aceeasi fata luminata ca atunci,acum vreo 10 ani,si era impacata cu toata lumea,si imi vine sa cred ca au continuat aceste " coincidente ".