Citat:
În prealabil postat de costel
Ajungem la psiholog fie pentru ca nu credem in Dumnezeu, fie ca nu ascultam de sfaturile duhovnicului, fie ca nu am gasit persoana care sa ne asculte, inteleaga si sa ne daruiasca invierea.
Ceea ce-mi pare a fi cel mai trist e ca o parte din oameni au ajuns la psiholog, pentru ca unii preoti nu au depus efortul sa-l inlocuiasca pe psiholog, sa-l depaseasca.
Nadajduiesc ca va veni ziua cand toti preotii vor intelege ca spovedania mea este spovedania lui. Adica sa se intereseze de mine, asa cum se intereseaza de el.
|
Întradevăr se simte lipsa duhovnicilor de altă dată și nu numai. Îmbucurător , dragă Costel, că sunt din ce în ce mai mulți preoți ce studiază psihologia și acest lucru se va simți în bine , nu foarte curând, dar în viitorul apropiat. Fratele nostru Negroponte , membru al acestui forum, ne-ar putea oferi câteva date în plus, mai ales că așa cum am înțeles , el ca preot a studiat și psihologia . Psihologia și Teologia nu se exclud una pe cealaltă , ci din potrivă fac front comun, în multe situații.