View Single Post
Vechi 27.06.2009, 03:05:56
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rafael Vezi mesajul
Draga geo.nektarios

Sa stii ca m-am inscris pentru acest forum doar ca sa iti spun cat de suparator a fost primul tau mesaj la subiectul: "Mireni in altar".
Daca te consideri foarte pretios inaintea lui Dumnezeu numai pentru ca esti barbat, esti in inselare. Maica Domnului este cea mai sfanta dintre sfintii care au trait pe acest pamant.
Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al iubirii, nu al rigiditatilor de tot felul. Nu numai ca nu S-a smintit de femeia bolnava care S-a atins cu credinta de haina Lui, ci a vindecat-o cu dragoste. Tot cu dragoste primeste sa ne impartasim noi pacatosii cu preacuratul Trup si Sange, deci nu numai sa ne atingem de El, ci chiar sa ne impartasim cu El.
Mesajul tau a fost suparator pentru tonul dispretuitor fata de femei, dar mai ales pentru felul in care cineva care urmeaza teologia, scrie numele lui Dumnezeu. Cu adevarat, daca dragoste nu e, nimic nu e!
Geo a spus lucrurilor pe fata despre locul femeii in biserica si nu cred ca a injosit femeia, pina si barbatii ....prea multi cred ca au dreptul sa intre in altar, spune Pr Teofil cu cita nesimtire intra unii in altar pe motiv sa aduca o chitanta si o arunca acolo pe masa sfinta, sau alte motive, si eu zic odata ce a inceput sfinta liturghie sa nu mai deranjeze nimeni ca doar e Hristos acolo. Am observat si la greci tot asa intra si iese in altar o circulatie acolo cu diferite treburi ,e deranjant si pentru noi cei care ascultam slujba.In legatura cu intrarea femeii in altar Dl Rafael ce parere aveti daca ati fi preot ati permite femeilor mirene sa intre in altar da sau nu? si daca ar fi voie eu una nu as indrazni stim clar de cind e ortodoxia femeia nu intra in altar exceptia UNOR calugaritele la minastiri sa faca curatenie si acelea cu dezlegare.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote