View Single Post
Vechi 27.06.2009, 14:37:55
Nevrednicul
Guest

Implicit

Am vazut ca ati discutat de copii. Si pe mine ma deranjeaza de multe ori,insa nu am vrut sa judec pt ca nu stiu daca parintii atunci trebuie sa iasa cu ei afara,sau sa-i tina in continuare. Daca ii scot din biserica,nu e bine pt ei,iar daca raman... ii deranjeaza pe restul crdinciosilor,pe preoti... deci chiar nu stiu ce concluzie sa trag si m-am ferit de a judeca.
De mentionat ca aici ma refer la copiii mici,care au sub 3 ani sau chiar cateva luni. Deci nu poate fi vorba de educatie,pur si simplu plang din diferite motive. Deci cum e cel mai potrivit sa procedeze mamele? Sa-i tina in continuare in biserica sau sa-i scoata? Uneori urla chiar foarte tare si par a nu se opri.

Totusi,cel mai mult ma deranjeaza cand aud telefoane sunand! Mai ales ca nici nu le opresc imediat,ci ies cu ele afara ca sa raspunda. Si va dati seama,cei care sunt mai in fata in biserica pana ajung cu telefonu afara (mai ales daca e lume multa),perturba in mod categoric slujba. Chiar e asa greu sa respinga apelul daca tot au uitat sa dea telefoanele pe silentios? Banuiesc ca nu fac asta din zgarcenie,ca apoi trebuie sa sune ei... deci e strigator la cer! Ca sa nu mai zic ca se intample sa sune telefoanele de nu stiu cate ori. Adica in momentul in care i-a sunat unuia si ceilalti simt deranjul,nu se simt oare si ei sa si le inchida sau sa le treaca pe silentios? E chiar asa greu? Sa ma ierte Dumnezeu,nu vreau sa judec,dar aceste lucruri chiar ma frapeaza! Parintele Staret le-a atras atentia de atatea ori (bineinteles,nu in timpul slujbei,ci inainte sau dupa predica),insa vad ca a vorbit degeaba,lumea nu pare sa ia aceste lucruri in seama.

Un alt lucru care ma deranjeaza sunt acele femei care stau in partea dreapta a bisericii. Din nou,nu judec,insa chiar nu vad ca in acea parte sunt numai barbati? Adica totusi,sa fi o singura femeie intre zeci de barbati,chiar nu te pune pe ganduri? Mai ales ca vad foarte clar ca in parte stanga sunt toate femeile? Aici ma frapeaza ca trebuie de fiecare data sa le atraga vreun calugar atentia ca sa se mute la locul lor...

E trist dar nu avem ce face. Dupa ce ca oamenii abia mai vin la biserica,sa-i dam afara si pe acestia? Trebuie sa ignoram orice deranj,nu suntem noi vrednici de a judeca pe nimeni. De asta mi-e cel mai teama,de judecata! Imi tot spun mereu in minte ca NU sunt eu in masura de a face acest lucru!
Reply With Quote