View Single Post
Vechi 27.06.2009, 19:15:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Sophia am prea multa experinta in ale casatoriilor mixte natie si religie de aceea nu sint deacord si as spune la toti sa nu o faca, tine pina la un punct apoi se rupe, nu zic si celelalte casatorii se rup nu este o regula dar mixte cele mai multe si apoi iti ingreunezi viata, casatoria ca sa-l aduci pe partener la ortodoxie sau sa-l modelezi dupa tine.Asta e parerea nu inseamna ca e cea mai buna.
Eu sunt casatorita cu un belgian insa e drept ca el era ortodox de mult cand ne-am cunoscut. Si cred ca am facut o alegere foarte buna. ;-)
Cunosc si alte cupluri mixte national si care sunt foarte reusite pentrui ca ii uneste credinta.
Cunosc si cupluri interconfesionale reusite.

Daca este dragoste, respect si dorinta de a-l intelege si accepta pe celalalt in 'alteritatea' lui, atunci cred ca o casatorie mixta poate fi chiar mai buna decat una ne-mixta (ca sa zic asa), pentru ca este un 'challenge' mai mare de a-l iubi pe celalalt pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce am vrea sa fie.
Pentru ca nu ne casatorim cu cineva pentru a-l schimba. Daca este o casnicie buna, amandoi se vor schimba in bine, insa nu asta este scopul fiecaruia, de a-l schimba pe celalalt. Chiar cand este vorba de religie. Nu cred ca daca ne casatorim cu cineva de alta confesiune cu ideea de a-l converti lucrurile vor merge bine. Poate va sochez..