Citat:
În prealabil postat de mihailt
Pentru toti care asteapta "Sfarsitu lumii" o sa povestesc ce am vazut pe strada.
Un om care bause mai multisor , nu foarte bine imbracat (ceea ce e clasificat de unii de cei de se cred "sporiti duhovniceste" (si eu incluzandu-ma din pacate la aceasta categorie) drept boschetar sau vagabond) a cazut pe jos pe undeva prin Bucuresti.
Langa el a cazut sticla sa de votca sau ce tarie ieftina avea.
Intamplator pe acolo a trecut o femeie imbracata cu pantaloni stramti pe dansa , cu o bluza mai decoltata.
(acest gen de femei sunt clasificate de acestia de se cred "sporiti duhovniceste" (si eu din pacate ma includ la aceasta categorie) ca femei usoare probabil).
Ceilalti oameni "seriosi" treceau fara sa le pese de acela , ba niste batranei,foarte probabil "crestini ortodocsi respectabili" au trecut pe langa si batranica a zis "nu vezi ca are sticla de bautura langa el?".
Respectiva femeie a luat mobilul si a sunat la 112.
In mai putin de 10 minunte cei de la 112 (Crucea Rosie probabil) clasificati de altii ca "masonerie" sau mai stiu eu cum au aparut si au luat pe acela si l-au dus la spital.
Asa am inteles ca nu vine defel Sfarsitul lumii ci ca dimpotriva mie mi se pare ca vine Sfarsitul Lumii pentru ca am ajuns foarte intunecat duhovniceste si de aceea mi se pare ca eu sunt bun si altii sunt rai cand de fapt nu e deloc asa ci eu sunt foarte rau , aproape la fel ca dracii de rau si altii sunt cu mult mai buni ca mine.
De ce am ajuns asa?
Datorita pacatului celui pierzator al mandriei se intelege.
|
Ma plimbam cu sotia prin oras si intr-o zona centrala si foarte circulata, vad ca un astfel de vagabond se prabuseste langa o trecere de pietoni. Era inconstient, probabil baut, imbracat gros desi era cald. Problema era ca felul in care cazuse pe strada, langa trotuar, a blocat troleul care tocmai ajunsese acolo... L-am apucat si cu greu l-am urnit de acolo, ajutat de alt trecator. Nu spun cum mirosea respectivul om cazut, ca a trebuit sa caut apa sa ma spal urgent pe maini...
Si a mai fost o faza chiar recent, ca ma intorceam in oras cu masina si vad o ambulanta oprita pe sensul meu, cu fata spre mine. Dupa ea vad un om care facea semne disperate masinilor sa opreasca. Am tras pe dreapta sa vad cu ce pot sa-l ajut; omul voia avea nevoie de un telefon sa sune pe cineva din familie, ca sa-i spuna ca pruncul sau se intoxicase sau si era in stare grava si tocmai il lasase si masina (o Dacie veche) in strada...
Domnilor, daca trecem absenti pe langa cei care au nevoie de noi, la ce mai mergem Dumninica la Biserica?! La ce bun meditam la pilda samarineanului molostiv daca nu-i urmam exemplul? Ca pacate facem multe si zilnic, insa faptele bune unde sunt? Numai cu rugaciunea nu-i ajutam pe semenii nostri, caci nu stiu cata trecere are fiecare inaintea Lui Dumnezeu; mai e nevoie si de un ban de pomana, de o mana de ajutor, de un sfat, de un exemplu bun la urma urmei, nu?