View Single Post
  #20  
Vechi 28.06.2009, 15:39:46
Stefan1 Stefan1 is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 28.06.2009
Mesaje: 7
Implicit

@heaven:
1. Sincer sa fiu, eu cam vorbeam de margarina si nu de Coca-Cola .... iar generalizezi :-( In orice caz, sa nu uitam ca dintre cele doua margarina este cea care are ca materie prima uleiuri vegetale; iar daca un aliment porneste de la natural, nu o sa devina un produs fabricat din petrol, asa cum se vorbea cand am inceput discutia. Sa nu uitam ca raspunsul meu cu lamuriri se referea la afirmatii de genul "margarina se face din petrol/margarina e un lichid care se scurge de la tancuri".
2. Crede-ma ca nu sunt naiv si stiu ce mancam. Insa e o chestiune de optiune si de informare: nici una dintre informatiile pe care vi le-am oferit nu este incorecta si vi le-am dat tocmai pentru ca circula multe lucruri invechite si oamenii nu mai stiu ce sa creada (intoxicarea nu e numai cu chimicale, este si cu informatie). Ceea ce vreau sa spun este ca nu vei gasi nici un produs alimentar pe planeta asta care sa nu fi intrat in contact cu ceva chimic. Dar prin chimic nu trebuie sa intelegem intotdeauna ceva rau, sa fim sclavii unei impresii date de un cuvant: existenta noastra este si ea, intr-o anumita masura, un fenomen chimic :-)

@Florin-Ionut:
1. Exact asta spuneam - fiecare e liber sa consume ce vrea si asa este corect, dar sa isi formeze opinia pe baza unor informatii complete, nu doar citind niste afirmatii panicarde pe net, care nu beneficiaza de sustinerea unor medici nutritionisti si stau sub protectia "unei renumite universitati americane".
2. Sa lamurim putin faza cu margarina si untul. Ambele sunt bune, fiecare in felul ei. Untul reprezinta grasimi animale care sunt luate de la vacuta si duse in fabrica pentru a putea fi procesate si ajunge in magazin, margarina sunt grasimi vegetale care sunt luate din plantele de pe canp si duse in fabrica pentru a putea fi procesate si ajunge in magazin. De unde noi le cumparam, in functie de optiunile personale. Sunt doua diferente majore intre cele doua produse: una e de provenienta animala, alta de provenienta vegetala si untul contine grasimi trans, pe cand margarina nu. Dintre toate tipurile de grasimi, grasimile trans sunt cele mai rele, motiv pentru care margarina este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare, precum si celor care tin diete, pentru ca au o cantitate mai mica de grasimi pe 100 g. Pe de alta parte, untul este mai gustos - intotdeauna grasimile animale vor fi mai gustoase decat cele vegetale :-)
Reply With Quote