View Single Post
Vechi 29.06.2009, 01:18:24
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu n-am auzit de asa ceva pana acum.
Bmd, Fani, la voi se obinsuieste asa ceva?
La noi nu se face nici agapa si nici hram.
Se pare ca au fost voci care au propus o "sedere" la cafea cu prajitura, dar nu s-a putut.
La noi in schimb se face deobicei pomenirea dupa slujba si asta tine loc de agapa de care ziceti voi, pentru ca lumea isi mananca pomana si mai sta de vorba.
Voi poate aveti sala pe langa biserica (daca si bucatarie?!). Noi n-avem, biserica nu e a noastra si e mare grija cu curatenia.
Mi mi-ar fi placut sa ne adunam in acest fel si mai intrebam (despre Evanghelia zilei si altele), sa mai discutam, dar nu se poate.
Hram am intalnit o singura data la o biserica pe care o frecventam in tara, dar nefiind din parohie m-am jenat si am plecat dupa slujba repejor, desi erau asa bunatati.
Adica inteleg ca se sarbatoreste sfantul a carui hram il poarta biserica o data in an. Asa este?
Da, la parohia mea se face agapa cu mancare (adusa de cine poate, ce poate - intotdeauna bunatati diferite) in momentul de fata din cand oin cand, si in fiecare duminica 'cafegista', foarte conviviala, toata lumea e invitata.
La parohia din Germania unde eram se face chiar cu masa de fiecare data.
Ambele sunt parohii internationale si mici.

Se face si la alte parohii pe care le stiu, insa, si din cele uninationale si mai mari, macar o cafea.
Sigur, este mai greu cand nu ai sala (da, avem, dar cafeaua se bea pe culoar ca sa nu fuga lumea, nu se mai urca la etaj) sau cand parohia e prea mare.