Subiect: Fratia Pius
View Single Post
Vechi 29.06.2009, 17:49:28
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu ai dreptate aici. Multe femei ar sta la cratita daca s-ar putea. Dar familiile se tin cu doua salarii. In plus, daca sotul pleaca la alta.. ele din ce vor tine familia? O cariera ofera o anumita siguranta.
Altfel spus: barbatii sunt egal raspunzatori pt distrugerea familiei traditionale! Daca ei si-ar asuma intreaga responsabilitate pt. familie, daca familia ar fi mult mai importanta decat dorintele lor egoiste, atunci femeile ar sta la cratita!
Just!!
;-)
In plus, nu toate femeile se marita, ce te faci daca nu ai invatat decat sa faci gospodarie si te trezesti singura? Din ce traiesti? Pe vremuri femeile singure aveau o viata foarte dura, erau dependente de altii, trebuiau sa se marite din interes ca sa aiba din ce trai etc.. Sa nu facem chiar asa usor elogiul societatilor trecute.

Da, unele poate ar ramane acasa daca ar putea, financiar vorbind. Dar nu toate femeile sunt la fel.
Eu am ramas acasa un an si deja este mult pentru societatea de aici, unde ai 3 luni de concediu de maternitate (cel mai scurt din Europa). Sunt multumita ca am putut face asta.
Dar nu as putea sa stau acasa pana creste copilul mare (sau copiii, dcaa mai avem), dupa ce am facut atatea studii. Pur si simplu nu as putea, nu este vocatia mea si nu ar fi bine nici pentru el. In cazul meu sunt multe alte femei.
Si mama a lucrat tot timpul si nu m-am simtit de loc neglijata. Dimpotriva. Am avut o copilarie fericita si am fost inconjurata de dragostea intregii familii.