Citat:
În prealabil postat de C0rneliu
Li s-a spus foarte clar ca vor cunoaste raul si binele daca vor manca din pomul interzis, asa ca l-au cunoscut. Care e problema?
|
citeam odata despre un experiment: unor copii, de gradinita pana in 5 ani, li s-a pus in fata o prajitura si li s-a spus ca daca nu mananca prajitura pana la un moment dat, vor fi rasplatiti cu o alta prajitura! alegerea era a lor, ori asteptau pana se intorcea educatoarea (asta era momentul) si primeau o alta prajitura ori o mancau imediat pe cea din fata si nu mai primeau altceva! scopul experimentului era... comportamentul in fata tentatiei.
dilema: sa zicem ca ai in casa o prajitura otravita si copilul tau evident nu vrei sa o manance. ce faci? ai trei variante de raspuns:
1-incui prajitura intr-o camera unde nu poate ajunge sub nici o forma si nici macar nu-i spui despre ea ca exista;
2-il avertizezi doar;
3-te gandesti ca o data avertizat isi va asuma raspunderea pt neascultare;
un alt exemplu. eu am pomi fructiferi langa gard. intr-o perioada a anului trebuiesc stropiti impotriva daunatorilor. am avertizat copii de pe strada, care aveau varste mai mari de 5 ani! am pus o placa pe care era scris ca fructele sunt otravite, am avertizat parintii.... rezultatul a fost ca au mancat din fructe!
ce reprezinta sarpele?
cine erau "heruvimii cu sabii invapaiate" care pazeau drumul catre pomul vietii "o alta prajitura" si mai ales...de cine? daca adam si eva erau imbracati in blanuri, erau oare atat de periculosi incat trebuia paza armata?
care a fost scopul creatiei?
ce inseamna "adam" si mai ales cum arata primul adam?
asta ca sa nu vorbim vorbe despre creatie!