Citat:
În prealabil postat de sophia
Multumesc Cristi pentru link-ul cu informatii.
Totusi: prescura este si anafura sau nu?
Si inca ceva:
Eu am citit regulile de calitate in materialul dat de Cristi, dar mie mi se par atat prescurile cat si anafura, atat de albe si necoapte si...necrescute.
Poate nu se pune drojdie?
Uneori ma intreb de ce nu se face paine obisnuita.
Iar chestia cu "curatenia" persoanei care o face o stiam si eu.
Si ma mai gandesc la un lucru.
In vremea lui Iisus se folosea painea lor nedospita, subtire.
Ostia catolicilor seamana mai mult cu ea, decat painea noastra.
Unde este adevarul? Trebuie sa fie ca cea a lui Iisus (a iudeilor, sau nu)?
|
Prescura nu are drojdie și asta îi dă un gust aparte , ceva simplu, nemodificat într un fel sau altul. Cât despre cei ce prepară prescura , o să întreb pe doamna preoteasă , ce este o adevărată enciclopedie religioasă. De obicei la Sfântul altar se folosesc prescurele mari, cele mici se repun în circulație. Cred că sunt printre cei ce aduc "pagubă"bisericii , pentru că odată luate acasă, le scot din circuit, ca să zic așa.