View Single Post
Vechi 01.07.2009, 11:49:58
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Este interesant faptul ca nu toate bisericile au pe ele steaguri.

[COLOR=darkred][COLOR=black]Personal[/COLOR][/COLOR]nici eu nu sunt de acord cu a pune steaguri pe biserici, fie ele si steaguri nationale. Ma declar patriot, luptand pentru apararea traditiilor curate romanesti si crestine, a portului national (cu toate ca nu am inca haine populare, nici taria -cred- de a le purta prin oras). Si eu gandeam odata, ca biserica ar trebui sa aibe un tricolor, asa frumos pus la poarta. Insa nu stiu ce sa zic.

Cu toate acestea, [COLOR=darkred]cred ca biserica ar trebui lasata simpla si curata[/COLOR], doar cu un mozaic sau cu o icoana. Spre mahnirea mea, am vazut si steaguri ale Uniunii Europene in curtile bisericilor, ceea ce mi se pare total nepotrivit. Aceasta aduce tot mai mult la vederea bisericii drept "institutie civila", ceea ce este trist.

[COLOR=darkred]Nu vad neaparat ceva rau in asta[/COLOR], insa cred ca este mai bine de a ne feri de orice lucru ce ar putea mahni pe vreun crestin. Daca unii simt ca nu e bine, se cade a le explica de ce se pun, iar de nu exista o explicatie duhovniceasca ori folositoare, a se renunta.

Cum spuneam, nu multe au steaguri. Iar cele ce au, nu stiu de ce le'au pus.

Reply With Quote