Citat:
În prealabil postat de Clausemi
Nu este pacat. Pacatul in sine se face atunci cand fapta are o intentie sau o urmare rea.
|
Exact asa vad si eu lucrurile.
[COLOR=darkred]Pana si jocurile de noroc pot fi ceva curat.[/COLOR] Sa ne amintim cuvintele Sfantului Pavel: "Mintea curata pe toate le vede curate." Nu vad nimic rau in a ma intalni cu familia (copii, nurori, parinti) si a juca un Monopoly, un Poker, Table ori altele asemenea. Ar fi cu siguranta un bun mod de a comunica, de a ne odihni unul langa celalalt.
Problema apare acolo unde
[COLOR=darkred]jocurile devin patima[/COLOR], mai puternice decat vointa noastra, unde strica dragostea fata de membrii familiei, cand devin mai importante decat cele esentiale ale vietii. Si privind spre riscul de a deveni dependenta, se recomanda in general a ne feri de ele.
Gandesc uneori. Pana si la jocurile de noroc,
[COLOR=darkred]nimic nu este intamplator[/COLOR]. Credeti oare ca nu Dumnezeu cunoaste si randuieste modul in care pica zarurile ori altele asemenea. Cred ca pana nici de acolo nu lipseste randuiala lui Dumnezeu. El arata omului riscurile, arata ca pierde si ca e mai bine sa renunte la acea patima. Problema ramane insa omul, care se intareste in incapatanarea de a pricepe ce incearca sa'i spuna Dumnezeu prin pierderile intalnite.
Cunosc
[COLOR=darkred]un fiu de preot ce a jucat la Loto[/COLOR]. A castigat o suma foarte mare de bani. Toata suma a dat'o ridicarii unei biserici din Bucuresti. Biserica este mare, terminata, pictura urmand a incepe si ea. Nu cred ca aceasta este rau, cand jucarea la Loto a fost pusa in lucrarea binelui. Nu sunt bani furati. Lumea ii da de bunavoie. Slava Domnului ca ei au ajuns in zidurile unei biserici, iar nu in vile ori patimi.
"Ochiul curat pe toate le vede curate."