Este trista devierea masiva de la "[COLOR=darkred]buna cuviinta[/COLOR]" la "[COLOR=darkred]fac ce vreau, e la moda[/COLOR]". Insa ce se poate face? Cred ca e nevoie de o credinta puternic marturisitoare a randui lucrurile in mod total cuviincios, adica avand o atenta selectare a muzicii, cea romaneasca fiind deplin curata, cat si o mare parte din cele straine.
Problema apare insa, intr'un mod foarte dificil, in ceea ce priveste [COLOR=darkred]oaspetii[/COLOR]. Cum pot pricepe niste oameni paraleli cu mersul la biserica faptul de a nu fuma, de a bea cu masura si de a nu purta haine care abia acopera un sfert din corp? Nu stiu ce s'ar putea face, caci neinvitarea lor nu prea incape, cand multi dintre ei sunt rude apropiate, ori prieteni de o viata.
O tanara mireasa, mai inainte de nunta, ii scria [COLOR=darkred]Sfantului Teofan Zavoratul[/COLOR], zicandu'i ca ea nu vrea rochie de mireasca, ci o haina simpla, insa rudele nu o slabesc si o forteaza sa se imbrate cu mari gateli. La acestea, sfantului zice: "Lasa'i sa te imbrace cum vor ei, caci nu pentru tine pui acelea pe tine, ci pentru ei. Dupa nunta intri in randuiala ta si gata. Ai pace si fa ca ei."