Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56
Va propun o tema cu mai multe intrebari . Ce -i determina in general pe oameni sa se calugareasca? A-ti trecut prin momente in care a-ti fi vrut sa va calugariti? Cunoasteti persoane care au renuntat la calugarie si v-au impartasit din experienta lor? Cei tineri care se calugaresc credeti ca reusesc in totalitate sa renunte la cele lumesti( muzica,filme,internet,sport,tv.,reviste,dragoste etc.). Cu speranta ca sint destui care au ce spune pe aceasta tema, va doresc tot binele din lume! Doamne ISUSE HRISTOASE , FIUL LUI DUMNEZEU,MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL.
|
bunul meu frate, ce ii determina? cred eu DRAGOSTEA PENTRU HRISTOS SI PENTRU SINGURATATE, daca reusesc sa renunte la cele lumesti..e greu dar fara de ispite nu ne putem mantui, lupte avem si in lume, e adevarat ca a fi monah este mare responsabilitate!!! de aceea daca cumva te gandesti la calugarie, cere sfatul duhovnicului pt ca e tare mare calugaria, dar sa tii minte un sfat care l-am primit si eu de la bunul meu parinte duhovnic, nu plange dupa calugarie, invata sa iti faci sihastrie in inima si atunci vei avea viata de calugar si in lume caci nu locul mantuieste ci fapta..Doamne ajuta