View Single Post
Vechi 03.07.2009, 12:02:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Insa daca se intampla ca un yoghin sau un heterodox aude de Ortodoxie, stie ca e credinta mantuitoare dar nu vrea sa treaca la ea si se in acest timp moare, stiind de Ortodoxie, insa fara sa fi trecut la aceasta?

Ce va fi cu acel yoghin sau heterodox, frate windorin, crezi ca se va mantui, dupa ce s-a lasat condus de orgoliul personal pentru a nu avea de-a face cu Ortodoxia?
Majoritatea orientalilor "au auzit de" crestinism si n-au studiat problema. La fel cum nici noi nu am studiat in profunzime hinduismul, budismul sau islamul. Noi credem ca asta e credinta adevarata - ortodoxia; asa cred si ei ce cred. Desi "aud de" ortodoxie, raman la teologia lor locala.

Intrebarea se pune din nou: sunt ei automat condamnati la o eternitate in suferinta, oricum ar fi aceasta, pentru ca au dat crezare ideilor mostenite de la stramosii lor? Pentru ca au auzit de crestinism, eventual l-au studiat putin, dar nu si-au schimbat traditia mostenita de generatii?

Eu n-as condamna atat de usor zeci si poate sute miliarde de oameni care au murit necrestini de-a lungul istoriei, desi "au auzit de" Iisus Hristos, dar nu au studiat Biblia. El ne va judeca pe toti, pe fiecare personal, nu la gramada.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote