Subiect: Fratia Pius
View Single Post
Vechi 03.07.2009, 12:24:28
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
anna21, de acord cu cele citate pina la "femeia si-a pierdut toata puterea asupra barbatului." Asi zice ca dimpotriva, a devenit dominanta daca inainte se marginea sa nu poarte batic acum ii cere (adesea cu succes) barbatului sa il poarte!
Fani71, "vremurile de care vorbim au trecut" da au trecut, peste 7000 de ani nu a trebuit ca femeia sa lucreze altceva decit pe linga casa acuma TREBUIE!!! Este de mirare ca ne apropiem cu pasi grabiti de sfirsit? Lumea a inebunit!
Femeile vor multe. In primul rind nu mai vor copii. In al doilea nu mai vor sa fie sotii. In al treilea nici bunici nu mai vor sa fie!
In locul copiilor este cariera, in locul sotului sint relatiile de o ora, zi, luna cu mai multi barbati (uneori deodata) iar in locul bunicii este o femeie inca tinara care vrea sa-si traiasca restul de viata ca...doar a muncit din greu toata viata ei!
Toate ne sint ingaduite dar nu toate ne sint de folos!
Ce putem face noi ca sa ne crestem copiii bine? NIMIC! Nu tine doar de mama care se sacrifica totusi pentru copii renuntind la munca ( suna normal dar nu-i, sa spui ca te sacrifici serviciul pentru munca CA FIIND UN SACRIFICIU!) ci si de restul copiilor cu care va venii in contact si care sint ORFANI desi au parinti!
De fapt, despre ciine vorbesti cand descrii aceasta femeie moderna? Sigur, acest fel de viata nu duce pana la urma la o familie si o societate echilibrata. Insa aici vorbim si de femeia si familia crestina. Pentru ele nu se pune problema sa prefere o relatie de o ora, o saptamana etc unei casnicii, sau sa refuze din egoism de a avea copii, sau sa fuga de responsabilitatea de a-i creste.

Cred ca vorbim fiecare din exprienta, a noastra dar si a celor din jur. Eu inainte vroiam sa ma casatorresc si sa am copii dar nu intalneam omul potrivit, cei pe care i-am intalnit se temeau. Incepusem o cariera universitara la care am renuntat printre altele si pentru ca ar fi facut viata de familie imposibila.

Eu desi am auzit multe despre acest tip de femeie descris de tine, nu prea l-am intalnit printre cunostintele mele. Am intalnit mai mult femei care vroiau sa se casatoreasca dar asteptau mult pana sa gaseasca barbatul care sa vrea sa-si asume acea responsabilitate, vroiau copii dar ori nu puteau ori mai degraba sotul nu prea vroia, femei care FAC sacrificii pentru a-si urma sotul unde este chemat de profesionea lui si creste copiii, renuntand la anumite posibilitati profesionale. Am intalnit din pacate si barbati care isi neglijeaza familia pentru cariera si care nu vor sa se casatoreasca din induvidualism sau teama.
Deci sa nu punem totul pe umerii femeii.