View Single Post
Vechi 04.02.2006, 11:14:22
Eugen Eugen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2006
Implicit

Pot sa-mi spun si eu parerea?
1. O catedrala este absolut necesara. Cine a fost duminica la Patriarhie, s-a lamurit vazand imbulzeala de acolo.
2. Nu stiu daca vor da bani de la buget. Ma indoiesc. N-au bani nici pt. invatamant, nici pt. sanatate, nici pt. pensii, asa ca se va construi tot din banul saracului si ce se va lua de la parohii. Si daca mai ramane ceva, tot ii fura politicienii corupti. ("Fie painea cat de rea, chiar aici in tara ta, tot ti-o fura cineva" - Spitalul de Urgenta). In Germania se ia 10% de la toti salariatii pe care-i impart cultelor proportional cu nr. de membri. Mi se pare mai echitabil.
3. Problema cu statul separat de religie e complicata, pentru ca ar presupune ca TOTI cei din administratia statului sa fie numai oameni politici fara credinta, ceea ce ar fi (si este deja) un dezastru, o vedem si o simtim. Cati oameni politici frecventeaza biserica? Cati au un duhovnic si se spovedesc? Cati, vazand starea de saracie extrema, sa aiba intoarcerea lui Zaheu ("jumatate din averea mea o dau saracilor si am nedreptatit pe cineva cu ceva, intorc impatrit"), care abia dupa aceea a auzit "astazi s-a facut mantuire casei acesteia". Nu vedeti cata "grija" au sa ne bage intr-o Europa a homosexualilor, a marasmului moral, a "drepturilor omului" fara Dumnezeu, un fel de comunism extins, azi in Europa, maine in toata lumea? Cine-si inchipuie ca va curge lapte si miere? Cei fara minte. Uitati-va la unguri, pana sa intre in UE ne duceam noi la ei sa cumparam, acum vin ei la noi sa cumpere. Asta inseamna ca o duc mai bine?
4. E adevarat ca nu ne putem compara cu Franta, ca noi n-am supt sute de ani din colonii, noi am fost supti de altii (turci, rusi, etc.), dar ferice ca n-am ajuns sa avem un preot la 20 de sate, din lipsa de credinciosi, ca la ei. Credeti ca bunastarea are ceva comun cu viata vesnica, mai ales atunci cand, ca sa o obtii ii furi pe altii? Eu unul nu vreau intr-o astfel de Europa!
Reply With Quote