Citat:
În prealabil postat de Nicola3
"Adevarul este Adevar chiar daca este spus de cel rau.
Nu uita asta. "
Tin minte ca citeam din Sf Parinti(nu mai stiu exact care dintre ei,parca Antonie daca nu ma insel)si spunea ca diavolul de multe ori poate spune adevarul dar sa nu il ascultam,deoarece o face tot in scopul de a ne pierde.Domnul Hristos cand a fost ispitit de diavol inaintea patimirii Sale,diavolul ii spunea"Tu esti Fiul lui Dumnezeu",iar Domnul ii spunea sa taca,deoarece gura diavolului e spurcata si "adevarul" sau este intinat.
Observ in ultima vreme ca se duce o dezbatere aprinsa pe aceeasi tema,in mai multe sectiuni,anume pe tema "deschiderii" catre alte invataturi "folositoare" din alte religii.Spre surprinderea mea am observat ca sunt putini cei din tabara celor care,dupa parerea mea,au cu adevarat ochii deschisi(desi acestia sunt considerati "inchisi",cu ochelari de cal,etc.)si prea multi care au plecat urechea catre diverse alte "adevaruri".Sunt cu atat mai surprins cu cat suntem pe un forum crestin-ortodox.
Imi pare rau ca nu-mi mai amintesc cine spunea despre Dumnezeu ca este Dumnezeul iubirii dar este si un Dumnezeu dur,Apropo de asta,daca nu suntem deschisi catre invataturile "bune" din alte religii,catre ecumenism,sau mai stiu eu ce,nu inseamna ca suntem incuiati la minte sau fanatici,sau mai stiu eu ce.Suntem ortodocsi,iar ortodoxia este o religie care nu s-a schimbat,nu accepta schimbari.E o religie care sustine ideea ca iubirea este cea mai importanta,dar in acelasi timp si ca in afara bisericii nu exista mantuire.Daca s-ar schimba dupa parerea fiecaruia,dupa cum crede fiecare,sau majoritatea,ca cutare lucru ar fi bun(ecumenism,etc.)atunci nu ar mai fi fost ceea ce e.
EU nu-i consider pe catolici eretici,cred ca religia lor e la baza buna,insa oamenii au alterat-o de-a lungul timpului si o duc catre distrugere spirituala.Este o religie mai deschisa,care dupa parerea mea se "prostitueaza" din ce in ce mai mult in ultimul timp.
Dumnezeu sa ne ajute!
|
In Luca cap.8 ver.28 nu mint acele entitati rele spun Adevarul inainte de al vedea oamenii.
Asta nu inseamna ca ele spun mereu Adevarul.
Oare daca vati intalni cu o entitate negativa credeti ca ar spune numai minciuni???????
Referitor la ce lea spus Domnul Nostru HRISTOS entitatilor negative sa taca are cu totul alt inteles nu ca este intinat pentru ca Adevarul nu poate fi intinat el este.
Un om daca te minte tu nu poti sti dar el stie.
Toate religiile propovaduiesc Iubirea dar avem noi impresia ca Ortodoxia e Adevarul.
Cum poti judeca daca nu intelegi ce spune un anumit om???????
Tot ce este inafara Sf. Parinti si a Ortodoxiei nu este bun asta spun acesti oameni pe care ii aperi si credema ca nu este adevarat.
Daca santem Ortodoxi ne izolam si numai discutam cu alti oameni de alta religie sau alte orientari???????
Cred ca stii ca Domnul Nostru HRISTOS nu a tinut cont de religia sau ce credeau oamenii pe atunci ci a tinut cont de om(nici macar pe entitatile rele nu lea distrus ci lea lasat sa plece sau sa intre in animale).