Citat:
În prealabil postat de Fani71
Societatea s-a schimbat enorm in ultimele 200 de ani. Nu putem da inapoi aceste schimbari.
Altfel suntem educate acum.
Eu nu zic ca este neaparat mai bine, dar nici in aia 7000 de ani nu au fost toate pe roze.
Situatia femeii in tarile musulmane in tarile ultramusulmane cel putin nu este de invidiat. Ea nu sta acasa pentru ca vrea, de multe ori, ci pentru ca nu are alta posibilitate.
|
Nu sustine nimeni aici ca tu ar trebui sa renunti la serviciu, de ex.
Este vorba doar de a recunoaste ca femeile s-au indepartat de menirea lor cea mai importanta care este cresterea copiilor. Si mai important decat cresterea fizica: cresterea lor spirituala. Scoala nu poate face asta.
Si eu fac multe lucruri care nu sunt bune. Este foarte important pentru mine macar sa le vad, sa le stiu.. daca pot apoi sa fac ceva, asta este alta discutie. Nu pot spune: s-au schimbat vremurile.. nu este o scuza. Reiau ideea lui bmd: adevarul nu se schimba.
(Eu cred ca o impartire s-a facut de la inceput: barbatul asigura painea, femeia este ajutorul barbatului. Daca ar fi fost altfel, as fi avut si eu 180 cm inaltime, forta musculara, o anumita agresivitate etc.. Dar eu sunt mica si sfrijita. Si orice mama stie ca este full time job: nu poti alapta de multe ori pe noapte, sa-l plimbi si legeni cand are colici si nu doarme etc. si in acelasi timp sa ai timp si energie sa muncesti ca un barbat. Este imposibil. Cand ai copil mic nu ai timp nici sa mananci, dar'mite sa muncesti pt a asigura traiul familiei..este absurd.)
Din nefericire eu stiu multe femei care cred ca a avea copii este doar o "realizare" alaturi de altele (cariera, casa, vacante etc.)