Subiect: Fratia Pius
View Single Post
Vechi 04.07.2009, 00:34:36
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu sustine nimeni aici ca tu ar trebui sa renunti la serviciu, de ex.
Este vorba doar de a recunoaste ca femeile s-au indepartat de menirea lor cea mai importanta care este cresterea copiilor. Si mai important decat cresterea fizica: cresterea lor spirituala. Scoala nu poate face asta.
Pai, mi s-a parut ca Marius asta propune, sa renuntam la servicu de tot!
Altfel, sigur, recunosc si eu ca femeia moderna s-a departat de menirea ei, si ca si eu probabil sunt contaminata intr-o oarecare masura.
De altfel daca traiam in alta epoca la 35 de ani nu ma mai 'lua' nimeni, eram fata batrana condamnata si nu ma mai casatoream. ;-) Nu as fi facut atatea studii, as fi fost educata altfel, m-as fi maritat la 16 ani soi acum as fi avut cativa nepotei.
Dar lucrurile nu s-au petrecut asa, sunt rezultatul unei educatii si al unei epoci chiar fara sa vreau, si trebuie sa construiesc viata crestina cu ce mi s-a dat si sa scot de aici ce este bun.
Vorbesc despre mine ca exemplu, dar este valabil pentru multe dintre noi.

Citat:
Si eu fac multe lucruri care nu sunt bune. Este foarte important pentru mine macar sa le vad, sa le stiu.. daca pot apoi sa fac ceva, asta este alta discutie. Nu pot spune: s-au schimbat vremurile.. nu este o scuza. Reiau ideea lui bmd: adevarul nu se schimba.
Sigur, dar adevarul se poate manifesta altfel pentru noi. Adevarul nu este 'femeie, nu te du sa lucrezi in afara casei' ci este acela ca o femeie daca este mama trebuie sa-si asume acest rol in primul rand. Acest lucru se poate trai altfel in sec. 21 decat in sec. 15.

Citat:
(Eu cred ca o impartire s-a facut de la inceput: barbatul asigura painea, femeia este ajutorul barbatului. Daca ar fi fost altfel, as fi avut si eu 180 cm inaltime, forta musculara, o anumita agresivitate etc.. Dar eu sunt mica si sfrijita. Si orice mama stie ca este full time job: nu poti alapta de multe ori pe noapte, sa-l plimbi si legeni cand are colici si nu doarme etc. si in acelasi timp sa ai timp si energie sa muncesti ca un barbat. Este imposibil. Cand ai copil mic nu ai timp nici sa mananci, dar'mite sa muncesti pt a asigura traiul familiei..este absurd.)
Da, o stiu pe propria-mi piele, ca baietelul meu si acum la un an se scoala de vreo 3 ori pe noapte si cere lapte.
Da, ar trebui sa incercam macar un an sa stam cu ei acasa, pana se termina perioada mai grea. Sau unii zic: trei ani. Am vrut dce altfel la un moment dat sa fac asta, dar din motive independente de vointa mea nu se poate.

Totusi, uiti muncile intelectuale, care se pot face si fara sa ai 180 cm si muschi...

Si inca ceva, uitati amandoi, si tu si Marius, ca in toate epocile trecute in majoritatea claselor sociale femeile munceau si ele pe branci alaturi de barbat, la camp, la vite, in atelierul familial, etc. Nu numai in casa. E adevarat ca lucrau probabil mai aproape de casa si de copii. Dar cred ca idealizati acele vremuri.