Subiect: Fratia Pius
View Single Post
Vechi 04.07.2009, 00:44:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Mai da capoasa mai esti!
Societatea s-o fi schimbat da crestinismul nu!
"Nu putem da inapoi aceste schimbari." [COLOR=red]Nu VREM! NU VREM! [COLOR=black]De putut se poate...nu erai tu aia optimista?[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=#000000]Pe roze nu o sa fie niciodata in lume, de roze am fugit prin Adam si Eva si de atunci facem tot posibilul sa nu mai apucam acolo![/COLOR][/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=#000000]Exista musulmance si in lumea vestica Fani sa nu crezi chiar toata propaganda cu subjugarea femeii. Pentru crestinele noatre pare asa, dar ele sint ca strabunicile noastre considerind NORMAL sa se tina de traditia , religia lor.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=#000000]Multumirea de care vorbesti tu nu a adus niciodata progresul ori pentru o femeie care doreste emanciparea progresul trebuie sa fie o cerinta esentiala. Cind omul este multumit nu mai face nimic! Devine lenes, orb. Eu nu spun sa nu fi multumita cu cele materiale ci sa nu fi multumita de cele spirituale atinse de neamul tau facind din asta o demonstratie de conduita. Si nici de cele spirituale atinse de tine nu fi multumita.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=#000000]Hai sa vorbim pe subiect te rog, aici nu-i "cine cistiga disputa" iar tu esti prea inteligenta ca sa o scalzi cum faci acum![/COLOR]

[/COLOR]
Multumesc ca ma consideri desteapta. Dar ai dreptate, sunt si capoasa.
Repet ca refuz sa vad lucrurile in alb negru. Ti-am dat dreptate pana la un punct, dar mai mult de atat nu pot.

Nu e vorba aici de multumire care te face lenes, este vorba de recunostinta ca ai primit ce ai primit. Asta nu impiedica progresul spiritual.
Nu pretind DE LOC ca am ajuns pe o treapta foarte inalta si nu vorbeam aici de duhovnicie, spuneam doar ca sunt multumita ca am avut o mama care a stiut sa si lucreze si sa ma si inconjure cu atentie si iubire. O copilarie fericita este foarte importanta pentru echilibrul psihic, iti da o baza solida pe care poti sa construiesti. Chiar cu defectele ei - caci oamenii fiind cazuti, fac intotdeauna si greseli de educatie si le transmit copiilor si probleme.

Da, sunt optimista, in sensul ca eu cred ca Dumnezeu ne-a dat tot ce trebuie ca sa ajungem la El in orice situatie, fara sa schilmam ordinea sociala. Pe primii crestini sf. Pavel ii sfatuia chiar sa accepte sclavia...

Si cred ca idealizezi si situatia femeii musulmane, in aceeasi masura in care occidentalii exagereaza in rau situatia ei.