View Single Post
Vechi 04.07.2009, 15:34:21
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Lightbulb Trebuie

Trebuie ... Un verb pe care-l folosesc des, poate e defect profesional sau altceva, nu stiu nici eu. Nici nu-mi dadeam seama ca-l folosesc, pana cand un critic literar timisorean mi-a atras atentia ca e prezent destul de des in ceea ce scriu.
Dar, TREBUIE sa ne adaptam lumii in care traim, sa-L luam model pe Iisus care ne invata sa dam cezarului ce este al cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu. Sau in alt loc, unde le vorbea Apostolilor Sai, le spunea ca-i trimite ca mieii in mijlocul lupilor, dar sa ia seama si sa fie intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii... Asadar, sa nu ne miram ca lumea este asa cum este, pentru ca nicicand nu a fost altfel.
TREBUIE sa ne caleasca si sa ne intareasca cuvintele Mantuitorului, nu sa ne deranjeze lumea. TREBUIE sa traim impacati cu Dumnezeu si constiinta, nu cu metehnele lumii. Cine se vrea placut lumii, va face cele placute lumii (barfa, invidie, sfori trase, lovituri pe la spate, demolarea celui ce se arata mai bine intentionat, clevetire, curse intinse etc. etc. etc.), va deveni robul acestor patimi, nu mai este om liber.
Poate acele persoane cu care ati vrea sa dialogati, sa va plimbati etc. au alte preocupari lumesti si evita intalnirile cu dumneavoastra pentru ca nu le aveti. Se intampla si asa in viata...
Nu fiti necajita, pentru ca nu sunteti singura! Cu Iisus in inima si-n suflet nimeni nu e singur. Sau poate Domnul a ales pentru dumneavoastra un anume soi de singuratate, din dragoste, pentru a va feri de ispite grele. Nu putem noi judeca caile Domnului, ci doar sa ne rugam sa se faca voia Sa.
Din ziua in care am inceput sa ma rog asa - "eu vreau asta si asta, si asta, si asta etc. etc. etc., dar faca-se voia Ta, Doamne, si nu a mea, pentru ca doar Tu cunosti ce ma zideste si ce nu!" - am acceptat cu mai multa seninatate si bucurie viata, sufletul mi-e usor, inima cu adevarat libera!

Faca-se voia Domnului in toate ale vietii noastre, pentru ca doar astfel ne aflam pe cale!
Reply With Quote