Subiect: Fratia Pius
View Single Post
Vechi 04.07.2009, 15:49:11
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
De altfel daca traiam in alta epoca la 35 de ani nu ma mai 'lua' nimeni, eram fata batrana condamnata si nu ma mai casatoream. ;-) Nu as fi facut atatea studii, as fi fost educata altfel, m-as fi maritat la 16 ani soi acum as fi avut cativa nepotei.
Dar lucrurile nu s-au petrecut asa, sunt rezultatul unei educatii si al unei epoci chiar fara sa vreau, si trebuie sa construiesc viata crestina cu ce mi s-a dat si sa scot de aici ce este bun.
O sa intru acum intr-un subiect delicat.. sper sa nu fiu foarte prost inteleasa.
S-a facut un idol din "educatie".

Sa va dau un exemplu (cred ca l-am mai spus): sotul unei prietene isi vede copiii doar in weekend deoarece in fiecare zi ajunge acasa dupa ora lor de culcare. Este chirurg, dar aparent asta nu este suficient, mai are un alt serviciu la un laborator.. nu stiu detalii. Si o intreb: "merita? Adica inveti atat ca sa ai o viata asa de proasta?" Ei sustin ca fac asta pentru "educatia copiilor".. liceul costa mult, facultatea la fel... trebuie sa stranga muuuulti bani.
In numele educatiei se destrama familii, se renunta la copii (cat nu am auzit ca au avortat ca sa-si termine studiile!).
Da, cam asta a ajuns educatia in ziua de azi.

Eu credeam ca educatia foloseste in primul rand persoanei.. deschide orizontul, capacitatea ei de intelegere si cel mai important, o apropie de Dumnezeu.
Daca nu face cele de mai sus, este doar un "dresaj" costisitor si sofisticat.
Reply With Quote