Vorba lui Dan Puric: Cine suntem?
Doamne-ajuta!
Am fost placut impresionat sa vad in Grecia cum, seara, pe malul marii, la taverne se adunau in jurul meselor familii intregi de greci, de la bunici, unchi si matusi pana la nepoti si sporovoiau cu voie buna IMPREUNA. M-a bucurat mai ales faptul ca nu-si uitau acasa batranii si copii. Grecia a intrat cu mult inaintea noastra in UE, dar a stiut sa-si pastreze, macar si partial, linistea si coeziunea familiala.
Imi aduc aminte cu placere cum, de fiecare data cand ai mei faceau o prajitura ma trimiteau cu cate o farfurie cu cateva bucati din acele bunatati la vecini, asa cum si ei imparteau cu noi cele bune. Si asta intr-o vreme cand eram mult mai saraci, mult mai oprimati ca acum.
In curtea in care locuiam, veneau la ceas de seara vecini sau prieteni si, daca nu erau prinsi cu treaba, parintii mei isi mai odihneau sufletul dicutand cu ei.
Poate ca si noi am putea sa ne rezidim sanatos daca am reface relatiile din familie, daca am reinchega celula oricarui neam, FAMILIA. Reasazand-o in matca crestina, din care a fost aproape pulverizata, multe si-ar recapata frumosul chip de odinioara.
De fapt, in timp ce scriu imi dau seama ca, am uitat sa vorbim "ochi in ochi, suflet langa suflet". Am uitat unii de altii si pana la urma, am uitat de noi insine si ne-am abandonat intr-un ritm care nu ne apartine.
As mai adauga ca am uitat cum e sa fii bun si impacat. Cum e sa fii fericit. Ieri, prin marea Sa mila, l-am reintalnit pe parintele arhimandrit Teofil Paraian si, pentru prima data am realizat cu adevarat, langa ce coplesitoare impletire divina de bunatate si fericire m-am aflat. Cat de mult conteaza sa fii bun!!! Mergeti la Sambata de Sus sa-l vedeti si sa-l auziti cum radiaza bunatate si fericire. Un OM CU ADEVARAT FRUMOS. In aceasta cheie, azi, nenumaratele sale inregistrari audio si video, cele peste 30 de carti tin parca alt discurs.
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
|