Subiect: din Sf.Parinti
View Single Post
Vechi 22.01.2007, 20:54:16
Nicola3 Nicola3 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.08.2006
Implicit

A zis cineva sa nu discutam cu cei de alte religii sau de alte orientari?Eu personal nu am vazut pe cineva spunand,ci doar sa nu ne lasam credinta afectata de ideile mai mult sau mai putin "reformiste"(si contrare invataturilor religiei crestin-ortodoxe).Din contra,toti spuneau ca trebuie iubit pacatosul,dar urat pacatul sau,sau daca e in ratacire trebuie ajutat.Ajutorul acesta nu poate fi dat daca nu discutam cu el,in consecinta ma indoiesc ca cineva ar fi insinuat ca nu trebuie sa vorbim cu cei de alta religie/orientare.

Eu am colegi in clasa care sunt atei desavarsiti,nu cred in nimic.Sunt oameni cu care ma inteleg f bine si cu care din cand in cand port discutii pe tema credintei,existentei lui Dumnezeu,etc.Atat mie,cat si lor,imi fac placere aceste discutii si nu pot fi decat constructive din punctul meu de vedere.Sunt un crestin-ortodox convins(pacatos,dar deh,sper sa ma indrept)si singurul lucru care ma deranjeaza/intristeaza este ca ei raman in ratacirea lor.

Referitor la judecarea celorlalti,toti trebuie sa urmam spusa "Nu judeca ca sa nu fi judecat".Pana si faptul ca vedem pacatul celuilalt este un pacat,deoarece trebuie sa ne vedem de pacatele noastre,sau cum spune vorba aceea"vezi paiul din ochiul altuia dar nu vezi parul din ochiul tau".Dar suntem oameni si suntem supusi pacatului,mai ales ca in ziua de azi sunt pacate la tot pasul.Sa ne ierte Dumnezeu!
Reply With Quote