Subiect: Distractia
View Single Post
Vechi 05.07.2009, 15:20:43
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit Cum vad eu lucrurile

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul

Cu privire la ce zicea Sfantul Apostol Pavel mai sus a te inchina la Sfinti nu e pacat ca Sfintii poarta pe Dumnezeu intr-ansii.
Deci tot la Dumnezeu te inchini.
Eu inteleg ceea ce vrei sa spui, dar nu mai insista, ca parerea mea este ca poti induce pe altii in eroare.
Dumnezeu nu este in natura. De aceea nu poti venera natura (asa cum te inchini la sfinti - exemplul tau).
Dumnezeu doar a facut-o, dar este separat de ea (crestinismul nu este panteist).

Dar New Age promoveaza EXACT CE SPUI TU: panteismul, gasirea energiilor divine in tot ce ne inconjoara, teoria holista (totul este dumnezeu).

Crestinismul spune: natura a fost creata pentru om sa o stapaneasca si sa se bucure de ea.
New Age: totul este dumnezeu, deci natura este o manifestare a lui (conceptie holista).

Te rog sa observi ca adularea naturii se "pupa" foarte bine cu teoriile despre karma. New Age face din respectul fata de natura o problema de moralitate. In plus, daca ai curiozitatea sa cauti informatii despre unele organizatii vrajitoresti (wicca, de ex.), vei vedea ca sarbatorile lor sunt legate de anotimpuri si recolta, sunt celebrare a naturii, se desfasoara in mijlocul naturii (cu flori, spice..etc.).

PS. Mihai, eu stiu ca nu esti new age-ist, inteleg ce vrei sa spui, dar le dai apa la moara celor care cred altceva.
Reply With Quote